ADO Den Haag speelde vrijdagmiddag in het GN Bouw Stadion tegen FC Dordrecht, de club waar steeds hechter mee samengewerkt wordt. Maar liefst vijf Haagse huurlingen spelen bij de Eerstedivisionist en tot voor kort ADO Den Haagspeler Santy Hulst tekende deze zomer een contract aan de Krommedijk. Uitgerekend hij maakte vrijdagmiddag twee goals die onderdeel uitmaakten van de 3-1 overwinning van FC Dordrecht.

Tom Beugelsdijk, Roderick Gielisse en Kevin Tano, huurlingen van ADO Den Haag, speelden bij FC Dordrecht in de basis. Net als Santy Hulst. Donny van der Dussen viel in de rust in, Giorgio Achterberg zat op de tribune. Na een paar minuten scoorde Tano, na goed terugleggen met het hoofd van Beugelsdijk. Hij tikte de bal onder Zwinkels door.

In de eerste helft waren er kansen voor Radosavljevic, John Verhoek, Elbers en Immers, maar pas na rust kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte door een doelpunt van Stanley Elbers. Een keurige aanval, opgezet door Paul Mulders. In de laatste 20 minuten pakte de thuisploeg alsnog de overwinning door twee mooie goals van Santy Hulst. Een schot vanaf de rand 16, recht voor de goal, en een schot vanaf rechts mooi ingedraaid, eerlijk is eerlijk, dat deed hij gewoon erg mooi. Een mooie oefenpot op een bijzonder tijdstip, vrijdag 12.30 uur, maar toch nog voor een behoorlijk groepje mensen. FC Dordrecht was duidelijk meer geïnspireerd tegen haar `grotere broer` dan andersom. De spelers van ADO Den Haag hebben dit weekend even rust, om vanaf maandag weer volle bak richting het duel met FC Utrecht te gaan werken.

De opstellingen: FC Dordrecht: Goedee; Gielisse (46. Van der Dussen), Versluis, Beugelsdijk, Van Beers; Hulst, Kousemaker, Rijsdijk; Tano, Mayele, Curiel ADO Den Haag: Zwinkels; Leeuwin (46. Visser), Kum, Horváth, Luksik; Radosavljevic, Mulders, Immers (79. Höcher); Vicento, J. Verhoek (46. Van Duinen), Elbers