News

Jong ADO Den Haag heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong NAC gelijk gespeeld. In het Zuiderpark werd het 2-2, maar het team uit de hofstad had meer verdiend.

ADO Den Haag was vanaf het begin van de wedstrijd beter. NAC kwam er nauwelijks aan te pas, de enige kansen voor de club uit Breda kwamen voort uit het slecht wegwerken van Supusepa en de Vogel. Het slechte spel van NAC was een verdienste van ADO Den Haag, met aanhoudend aanvallend spel zorgden zij ervoor dat NAC niet goed in de wedstrijd kwam. In de 28e minuut werd de druk te groot voor NAC wat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor ADO Den Haag. Wouter de Vogel scoorde op aangeven van Marc Höcher. Na de 1-0 kreeg NAC door dat er werk aan de winkel was. Met sneller spel probeerden zij het spel van ADO Den Haag te ontregelen. Dit lukte aardig en door enigszins concentratieverlies van ADO Den Haag werd er zelfs de gelijkmaker gescoord. De captain van NAC kwam opzetten via de linkerkant en schoot de bal hard langs Martijn de Zwart; 1-1.

ADO Den Haag ging gelijk scherper spelen, ze waren immers de betere ploeg. Adil Tihouna kwam in de 42e minuut in botsing met zijn directe tegenstander waardoor beide spelers liggend op de grond belandden. Omdat de scheidsrechter liet doorspelen, stond Tihouna snel op en gaf hij de bal mee aan Mike van Duinen. Deze liep door naar het strafschopgebied en schoot de bal netjes binnen. 2-1 voor ADO Den Haag, wat tevens de ruststand was. Aan het begin van de tweede helft kwamen er twee frisse spelers op het veld voor ADO Den Haag. Jaap van Duijn kwam erin voor Mike van Duinen en Ricardo Samoender nam de plek in van Kevin Visser. In de tweede helft werd er geen hoogstaand voetbal voorgeschoteld. Het combineren ging bij beide ploegen minder goed dan in de eerste helft en werd onrustig gevoetbald. Een schot van Samoender en twee corners van Haagse kant waren de hoogtepunten. In de 68e minuut deed NAC een poging om een andere uitslag te forceren door maar liefst vijf spelers tegelijk te wisselen. Christian Supusepa viel jammer genoeg uit met een lichte schouderblessure, Mike van Duinen werd weer van de bank gehaald en viel in. In de allerlaatste minuut kwam NAC nog langszij via een rake kopbal.

Een nette eerste helft en een minder spectaculaire tweede leverden al met al niet meer op dan een gelijkspel voor Jong ADO Den Haag. Opstelling Jong ADO Den Haag Martijn de Zwart, Diego Liefden, Mitja Mörec, Christian Supusepa (Mike van Duinen), Jordy Strooker, Kevin Visser (Ricardo Samoender), Marc Höcher, Tom Broekhuizen, Mike van Duinen (Jaap van Duijn), Adil Tihouna, Wouter de Vogel.