News

Op vrijdag 11 november spelen de ADO Den Haag Vrouwen een uitwedstrijd tegen VVV Venlo. De ongeslagen koploper ADO Den Haag treft in Venlo de ploeg die momenteel op de 5e plaats staat.

ADO Den Haag won haar beide uitwedstrijden dit seizoen met 0-8 bij FC Zwolle en met 1-4 bij sc Heerenveen. VVV–Venlo verloor thuis met 1-2 van FC Twente en versloeg FC Zwolle met 2-1. De Haagse ploeg maakt momenteel een uitstekend seizoen door. Met 13 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 24-4 lijkt de ploeg rechtstreeks af te stevenen op het kampioenschap. Echter de realiteit heeft al eerder bewezen dat verslapping of onderschatting kwalijke gevolgen kan hebben. Immers, het kampioenschap in het seizoen 2010-2011 liep ADO den Haag in feite mis door geheel onnodig een 2-0 voorsprong tegen datzelfde VVV in Venlo te verspelen. De Limburgse meiden wisten toen vlak voor tijd de achterstand om te buigen in een verdienstelijke 2-2.

Afgelopen vrijdag won VVV-Venlo met 2-1 bij sc Heerenveen hetgeen aangeeft dat de ploeg van trainer/coach Rick de Rooij wel degelijk over de nodige kwaliteiten beschikt. Met Danielle van den Donk, Kika van Es en Manou Meulen heeft het zelfs drie speelsters in haar gelederen die tot de Oranjeselectie van bondscoach Roger Reijners behoren. ADO Den Haag stuurde vorige week FC Utrecht met een 7-0 nederlaag huiswaarts. De Haagse selectie kampt momenteel met een aantal langdurige geblesseerden. Dat neemt niet weg dat de vrouwen uit de residentie blakend van zelfvertrouwen afreizen naar Venlo. De speelsters van trainer/coach Sarina Wiegman zijn zeker de misser van vorig seizoen, een voorsprong weggeven nadat het licht was uitgevallen, nog niet vergeten en zijn gebrand op revanche. De wedstrijd VVV Venlo – ADO Den Haag wordt gespeeld op het kunstgrasveld van Sportpark Merelweg (VOS) aan de overkant van het Seacon stadion “de Koel”. De aanvang op 11 november is om 19.30 uur.