Het was een goede dag voor de opleidingsteams van ADO Den Haag. ADO Den Haag onder 19 won de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Volendam en ADO Den Haag onder 17 en onder 16 speelden gelijk tegen Willem II/RKC B1 en B2. ADO Den Haag onder 15 en onder 14 wonnen hun wedstrijden en helaas behaalde ADO Den Haag onder 13 de enige nederlaag van zaterdag tegen FC Volendam. Winst was er voor ADO Den Haag onder 12 tegen Velo D1 en ADO Den Haag onder 11 tegen BMT D1. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

FC Volendam A1 - ADO Den Haag onder 19 0 – 2 Afgelopen weekend was ADO Den Haag onder 19 vrij van competitie en beker verplichtingen. Wel speelde het door de weeks op dinsdagavond in Wateringen tegen Velo onder 23. Gedurende de eerste 60 minuten kreeg Velo onder 23 van ADO Den Haag onder 19 voetballes en liet ADO Den Haag onder 19 helaas de teller maar tot 6-0 oplopen. Hierna nam ADO Den Haag gas terug om de krachten te sparen voor de topper van vandaag tegen FC Volendam A1. De uitslag werd 3-6 maar het was zeker een goede generale repetitie voor trainer Marcel Koning. Vandaag wederom dus een wedstrijd waarin ADO Den Haag onder 19 als koploper aan de aftrap verscheen en zijn voorsprong van 3 punten ten opzichte van deze tegenstander moest behouden of liever nog moest zien te verdubbelen om zodoende op de ranglijst een gat van 6 punten te maken naar FC Volendam A1. In het Kras Stadion te Volendam traden deze middag beide ploegen aan. Voor aanvang was er een indrukwekkende minuut stilte uit eerbetoon voor de helaas overleden Didi Vathauer (Oud elftalleider ADO Den Haag 1) als mede voor Hans de Zeeuw (Oud-jeugdtrainer ADO Den Haag). In de warming up haakt Mike ten Kroode geblesseerd af en maakt Bas Meeuwissen zijn rentree na een lange blessure. Na een felle opening van FC Volendam krijgt Jordy van der Winden de eerste kans van de wedstrijd in de 3e minuut, alleen ziet hij naast zich de vrij staande Mitchell de Vlugt helaas niet. ADO Den Haag speelt het slim uit en na 14 minuten staat ADO Den Haag al met 0-2 voor. Eerst schiet Giovanni Korte knap raak en vervolgens lepelt Thomas Tavilla fraai de 0-2 over de ver voor zijn goal staande Volendamse keeper. Volendam drukt daarna ADO Den Haag wat achteruit maar komt niet echt tot gevaarlijke kansen. ADO Den Haag zelf creëert wel kansen, maar ziet voor goal vaak de vrij staande mensen over het hoofd. Met 0-2 bereiken we de thee. Na rust gaat de wedstrijd lang gelijk op maar is FC Volendam wel degelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Achterin verdedigt ADO Den Haag naar behoren en geeft het weinig kansen weg. De tweede helft kent verder geen echte hoogte punten, maar levert wel 3 hele belangrijke punten op, die we als elftal opdragen aan Didi Vathauer en Hans de Zeeuw. Opstelling: Bas Meeuwissen, Mike van Toor, Robin Buwalda, Alexander Bjelica, Jordy van der Winden, Mike Tros, Jorn van Lunteren (79e Dylan de Braal), Remco van Wingerden, Giovanni Korte (85e Caglar Atis), Tomas Tavilla (68e Papito Merencia), Mitchell de Vlugt (62e Mailison Lima Duarte Lopes) ADO Den Haag onder 17 – Willem II/RKC B1 2 – 2 ADO Den Haag onder 17 liet vanmiddag 2 gezichten zien aan het thuispubliek. Er waren spelers die de bal nog niet hadden aangeraakt en de tussenstand was al 0-2. In de 2e minuut leed ADO Den Haag balverlies en Willem II/RKC stond met twee op maat gesneden passes voor de verbaasde Haagse keeper die kansloos was op de ingeschoten voorzet. In de volgende minuut kon een volgende aanval van Willem II/RKC alleen middels een overtreding worden onderbroken. De toegekende vrije trap werd in de kruising geschoten hetgeen de 0-2 betekende. De les die hier voor ADO Den Haag uit getrokken kon worden was vooral een mentale, en het moet gezegd worden hiervoor zij de jonge ooievaars geslaagd. Nog voor de rust werd de achterstand gehalveerd door een kiezelhard ingeschoten bal van Desko Destanovic. Nadat trainer Rene van Delft in de rust de mannen had toegesproken kwam een ander ADO Den Haag het veld op. Binnen de eerste 10 minuten van de 2e helft had ADO Den Haag vier 100% kansen om zeep geholpen. In het verder verloop van de 2e helft bleef de Haagse ploeg zoeken en het wachten was op de gelijkmaker. In de 65e minuut passeerde Calvin Valies zijn directe tegenstander die niets naders kon doen dan hem op onreglementaire wijze neer te halen. De scheidsrechter had geen andere keus dan een strafschop toe te kennen die vervolgens Desko Destanovic achter de uitstekende doelman van Willem II/RKC schoot 2-2. De jonge ooievaars roken meer, maar door een domme actie van Calvin Valies pakte hij zijn 2e gele kaart en werd Willem II/RKC in de wedstrijd geholpen. Ondanks een man minder kreeg ADO Den Haag nog een aantal goede mogelijkheden om de volle winst te pakken, maar moest toch genoegen nemen met een gelijkspel. Opstelling: Maarten van der Want, Richello Fecunda, Bas de Bree, Dave Koek, Robin van der Meer, Christiaan Rog (55e Raychello Fecunda), Calvin Valies, Rodney van der Meijs, Marc du Chatenier (65e Tom van Veen), Desko Destanovic en Akin Arslan

ADO Den Haag onder 16 – Willem II/RKC B2 1 – 1 ADO Den Haag onder 16 speelde vandaag tegen de leeftijdsgenoten van Willem II/RKC. Het eerste hoogtepunt van vanmiddag in de 9e minuut was direct een doelpunt in het voordeel van Willem II/RKC. Door naïef verdedigend werk scoorde Willem II/RKC middels een goede kopbal. Ondanks slordig veldspel aan beide kanten kwam ADO Den Haag aan 2 grote kansen in de 13e en 16e minuut welke helaas niet benut werden. De 2e helft had ADO Den Haag een veldoverwicht wat uiteindelijk zorgde voor de terechte gelijkmaker in de 66e minuut. Na een goede actie en dito pass van Jersylee Riley schoot Jeffrey van Roon de bal daadkrachtig in het doel. Hierna kwam ADO Den Haag verder tot leven en besloot te knokken voor de 3 punten. In de reguliere speeltijd resulteerde dit niet echt tot grote kansen. Anders was het in de blessuretijd waarbij ADO Den Haag 4 grote kansen onbenut liet waardoor de 1-1 eindstand op het scorebord bleef staan. Mede gezien het slot heeft ADO Den Haag helaas zichzelf te kort gedaan door 2 punten in dit geval te verliezen. Opstelling: Edwin Sudibyo, Darryl Jodhabier, Hector Hevel, Pepijn van Zwieten de Blom, Christiaan de Vroedt, Guy Smith, Jerslylee Riley, Mitchell Weissenberg, Tom Duindam (40e Kevin Jacobs), Jeffrey van Roon en Clinto Delali (48e Axel Wendt)

ADO Den Haag onder 15 – AFC C1 1 – 0 ADO Den Haag onder 15 speelde vandaag één van zijn mindere wedstrijden .De 1e helft was nog van redelijke kwaliteit na een schot van AFC in de 7e minuut die via de onderkantlat weer terug in het veld kwam leek ADO Den Haag enigszins wakker geschud want 2 minuten later nam Rayvano Salhuteru een fraaie vrije trap die terecht kwam bij Jan Verduin die vervolgens met een goede kopbal de 1-0 liet aantekenen. ADO Den Haag vergat door te drukken en door een uitstekende redding van Jurriaan Jouvenaar werd dat ook de ruststand. Over de 2e helft kunnen we kort zijn het was zeer matig maar er veranderde niets aan de stand zodat de eindstand 1-0 werd.

FC Volendam C2 – ADO Den Haag onder 14 2 – 5 Na de nederlaag van vorige week tegen Ajax, heeft ADO den Haag onder 14 de draad weer opgepakt met een overwinning uit bij FC Volendam. ADO Den Haag begon nu eens scherp aan de wedstrijd wat na 10 minuten de 0-1 opleverde door een goal van Harvey Johnson. Harvey Johnson was ook de maker van 0-2 in de 21e minuut. ADO Den Haag bleef het overwicht houden in de wedstrijd en drukte dat uit met 0-3 door Vinny Pesoal in de 32 minuut. Dit was tevens de ruststand. Na de rust was er even een iets minder scherpe periode van ADO Den Haag waardoor FC Volendam 1-3 kon scoren. Na 45 minuten was het Vinny Pesoal die met zijn 2e goal van de middag de stand op 1-4 bracht. In de 49ste minuut was het Loyd van der Wilden die de 1-5 op het scorebord bracht. FC Volendam kreeg in de 60e minuut nog een gemakkelijk gegeven strafschop, die werd benut. En voor invaller Donovan de Groot (Speler van onder 13) was het jammer dat zijn goal onterecht werd afgekeurd. De eindstand was dus 2-5. Volgende week zondag een toernooi bij Sparta Rotterdam. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 19 november uit tegen FC Zwolle. FC Volendam D1 – ADO Den Haag onder 13 2 – 1 ADO Den Haag moest al heel vroeg voetballen bij FC Volendam. ADO Den Haag startte goed en kreeg in de eerste 10 minuten al 3 goede kansen. ADO Den Haag voetbalde beter maar bij het 1e schot op het doel kwam FC Volendam toch op 1-0. ADO Den Haag kreeg ook nog wel kansen maar wist deze niet te benutten, waardoor de ruststand 1-0 was. In de2e helft ging ADO Den Haag verder met voetballen op de helft van FC Volendam en kreeg ook nu enkele kansen. Uit een voorzet van Donovan de Groot was het Orlando Aques Ribeiro die de 1-1 maakte. ADO Den Haag ging voor de 1-2, maar het was toch Volendam dat de 2-1 maakte al behoedde Delano Kloos ons voor een grotere uitslag. Velo D1 – ADO Den Haag onder 12 1 – 2 ADO Den Haag onder 12 moest vandaag aantreden tegen VELO D1. Een leuke partij op papier waar de punten goed gebruikt kunnen worden bij beide teams. Het werd ook meteen duidelijk wat ADO Den Haag vandaag wilde bereiken de volle winst! We gingen goed van start en namen het heft in handen. Met een aantal goede momenten voor de goal mede door Aziz waren we dicht bij de openingstreffer. De goal viel echter aan de andere kant. Door een foutje in de verdediging moest onze verdediger aan de handrem trekken en de speler vastpakken in de 16 meter. Een strafschop voor VELO. Deze werd echter gemist en ADO Den Haag kwam goed weg!! Even later was het dan toch raak uit een corner voor VELO. ADO Den Haag liet het er niet bij zitten en ging verder waar het gebleven was. Met een aantal goed verzorgde aanvallen via verschillende schijven liet de ploeg prima voetbal zien hoe we dit ook trainen door de weeks. Helaas resulteerde dit nog niet in een goal, maar gaf veel hoop voor de 2de helft. In de 2de helft kwam Raoul Sjoerdeballie weer in de ploeg na lang afwezig te zijn geweest door een vervelende blessure. En hij deed dit met een schitterende aansluitingstreffer!! 1-1 na 10 minuten spelen in de 2de helft. ADO Den Haag was wederom de bovenliggende partij een kreeg ook de kansen om het af te maken. Helaas kwamen we net een paar meter te kort voor de goal om het echt goed af te maken. In de 17e minuut kreeg ADO Den Haag een corner die prima genomen werd en dit resulteerde in de 2e goal van Raoul Sjoerdeballie die de bal hard binnenschoot uit de prima voorzet van zijn medespeler 1-2. Een goede overwinning met herkenbaar voetbal van de onder 12. Volgende week staat de topper op het programma tegen Sparta Rotterdam! ADO Den Haag onder 11 – BMT D1 9 – 3 ADO Den Haag onder 11 speelde vandaag gewoon een prima wedstrijd ,we begonnen wel met een 0-1 achterstand maar kwamen heel goed terug door prima kaatswerk van ADO Den Haag .ADO Den Haag was wel eek kopje kleiner, maar wij waren stukken sneller op de linies en op het middenveld. Onze spitsen maakten de kansen keurig af en daardoor behaalde ADO Den Haag onder 11 en ruime en zeer verdiende overwinning op BMT D1.