News

ADO Den Haag Vrouwen speelt vrijdag 4 november om 19:30 uur opnieuw een thuiswedstrijd in het Kyocera Stadion. Ditmaal is FC Utrecht de tegenstander, een ploeg die net als de Haagse vrouwen sinds het bestaan van de Eredivisie een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. Nog niet eenmaal wist FC Utrecht in Den Haag een wedstrijd te winnen.

De laatste keer dat beide clubs elkaar ontmoetten was op 12 mei van dit jaar. Het betrof de laatste wedstrijd van het seizoen waarin ADO Den Haag de Utrechtse club met maar liefst 4-0 versloeg. Doelpunten van Jeanine van Dalen, Lisanne Grimberg, Lucienne Reichardt en Marelle Worm konden er toen niet voor zorgen dat de kampioensschaal in Den Haag bleef. Met 1 punt meer trok FC Twente die avond 200 km verderop in de Grolsch Veste aan het langste eind. Gezien de statistieken is ADO Den Haag vrijdagavond de favorietenrol toebedeeld. De ploeg is als enige nog ongeslagen in de Eredivisie en de speelsters zijn dit seizoen maar op een ding gebrand en dat is landskampioen worden. Bij een overwinning op FC Utrecht neemt ADO Den Haag met 13 uit 5 de koppositie over van FC Twente. Echter de selectie van ADO Den Haag weet sinds vorig seizoen maar al te goed dat bij verslapping onnodig puntenverlies zo maar kan gebeuren. De Utrechtse selectie van trainer/coach Mark Verkuijl zal er op gebrand zijn om ADO Den Haag in eigen huis de eerste nederlaag toe te brengen. De Domstedelingen staan momenteel op een vijfde plaats met 4 uit 4. Dat geeft enigszins een vertekend beeld omdat FC Utrecht beschikt over een selectie met veel routine en jonge talenten. Ongetwijfeld zal deze ploeg nog een belangrijke rol gaan spelen in deze competitie. Trainer/coach Sarina Wiegman kent wat personele problemen. Zowel Marelle Worm als Priscilla Mesker kampen met ernstige blessures en zijn voorlopig uitgeschakeld. Ook Leonne Stentler is nog niet hersteld van een langdurige blessure. En Kimberley Vermeij is nog niet inzetbaar. In Den Haag wist FC Utrecht sinds de invoering van het Eredivisie vrouwenvoetbal in 2007 nog niet eenmaal te winnen. Zesmaal trok ADO Den Haag aan het langste eind en tweemaal werd het een gelijkspel. Doelcijfers zijn 22-7 in het voordeel van de thuisclub.

ADO Den Haag – FC Utrecht 2007-2008: 3-0 en 2-2 2008-2009: 3-2 en 2-2 2009-2010: 1-0 en 3-0 2010-2011: 4-1 en 4-0 Het Kyocera Stadion is gelegen aan het Haags Kwartier 55 te Den Haag. Voor het publiek zal de Eretribune zijn opengesteld. Aanvang is 19:30 uur. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Toeschouwers worden verzocht vrijdagavond 4 november vroegtijdig aanwezig te zijn in verband met de te verwachten drukte. De slagbomen op P2 zijn die avond buiten werking gesteld. Parkeerkosten bedragen € 2,- contant te voldoen bij aankomst parkeerplaats. Na de wedstrijd is een uitrijkaart dus niet nodig.