News

Twee beeldbepalende topinstellingen in Den Haag hebben de handen ineen geslagen: het Gemeentemuseum Den Haag en ADO Den Haag zijn sinds kort officieel maatschappelijke partners. Deze unieke samenwerking tussen een museum en een voetbalclub past bij het streven van beide instellingen de horizon van hun publiek te willen verbreden. Beide ambiëren zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met sport én kunst omdat ze ervan overtuigd zijn dat iedereen ervan profiteert als de kiem hiervoor al vroeg wordt gelegd.

`Het is geweldig dat we samen een team vormen`, aldus Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum, `het doel is dat elk kind in Den Haag minimaal 1 x in zijn jeugd in en het Gemeentemuseum en bij ADO Den Haag is geweest. Twee geweldige instellingen waar de stad trots op kan zijn!`. In het Gemeentemuseum kunnen kinderen van 5 t/m 12 jaar vanaf 1 november de speciale ADO Kidstour doen waarin voetbal en kunst & kleur centraal staan. Wie deze tour doet, ontvangt na afloop een poster van de ADO Den Haagselectie. De twee selectiefoto`s zijn gemaakt voor Mondriaans meesterwerk de Victory Boogie Woogie en het Gemeentemuseum zelf. Bovendien maken de kinderen kans op een kaart op de familietribune voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van ADO Den Haag met een begeleider. De Kidstour is gratis af te halen bij de informatiebalie in de hal van het museum. Voor groepen kinderen, bijvoorbeeld een voetbalteam of een verjaardagsfeestje, bestaat de mogelijkheid om de tour begeleid te doen. Reserveren hiervoor is verplicht via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Aan deze begeleide tour zijn wel kosten aan verbonden, maar ook hierbij ontvangen alle deelnemers een selectieposter en maken ze kans op een kaart op de familietribune voor de eerstvolgende thuiswedstrijd voor zichzelf en een begeleider. ADO Den Haag zal regelmatig aandacht besteden aan de Kidstour en de tentoonstellingen van het Gemeentemuseum Den Haag in het Kids Magazine van de Kidsclub van ADO Den Haag. De leden van deze club maken kans op gratis deelname aan creatieve workshops die het museum in de schoolvakanties organiseert. Bovendien zullen in het familievak geregeld vrijkaarten voor het museum voor kinderen en hun ouders worden weggegeven. Ook de businessclub van ADO Den Haag zal een bezoek brengen aan het Gemeentemuseum. Zo maken zij eveneens kennis met de brede collectie en de top tentoonstellingen van hun museum waar iedere inwoner van Den Haag trots op kan zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.adodenhaagkidstour.nl. Groen als gras Doe de ADO Den Haag Kidstour Ben jij een echte ADO Den Haag-fan of voetbalfanaat? Dan kun je in het Gemeentemuseum nu een speciale ADO Den Haag Kidstour doen. Dit is een full-colour boekje met allerlei grappige opdrachten die iets te maken hebben met het museum én met voetbal. Je kan dit boekje gratis ophalen bij de informatiebalie van het museum. Als je de kindertour hebt gedaan, ligt er een verrassing op je te wachten en maak je kans op kaarten voor de eerstvolgende wedstrijd van ADO Den Haag. Veel plezier! ADO Den Haag Kidstour begeleid door museumdocent Wil je deze kidstour met een groep doen onder begeleiding van een museumdocent? Dat kan! Duur: 1 uur Kosten: € 100,- Maximaal aantal kinderen: 15 kinderen, min. 2 begeleiders. Leeftijd: 7 t/m 12 jaar Periode: doorlopend Bijzondere actie! Wanneer je een begeleide ADO Den Haag Kidstour bij ons boekt, krijgt de hele groep kaarten voor de eerstvolgende ADO Den Haag thuiswedstrijd! Zolang de voorraad strekt, dus op = op. Open Atelier Bij grote tentoonstellingen maakt het Gemeentemuseum in samenwerking met Uitgeverij Leopold kinderkunstboeken. En bij een nieuw boek hoort een kindertentoonstelling waar alle originele illustraties te zien zijn! Bij een Open Atelier bekijken de kinderen onder begeleiding van een museumdocent deze illustraties. Natuurlijk wordt ook het kinderkunstboek voorgelezen. Daarna gaan de kinderen vol inspiratie in het atelier aan de slag. Wat zullen ze maken? Duur: 2 uur Kosten: € 150,-, betalen aan de kassa Maximaal aantal kinderen: 15 kinderen, min. 2 begeleiders Leeftijd: 8 t/m 12 jaar Periode: doorlopend Duur: 1 uur Kosten: € 100,-, betalen aan de kassa Maximaal aantal kinderen: 15 kinderen, min. 2 begeleiders. Voor jongere broertjes/zusjes die ook meekomen: 1 extra begeleider verplicht. Leeftijd: 7 t/m 12 jaar Periode: doorlopend Reserveren voor de ADO Den Haag activiteiten kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via 070-3381120