News

Deze week een beperkt programma voor de teams van de opleiding. ADO Den Haag onder 19 en onder 17 waren vrij voor de competitie en ADO Den Haag onder 16 speelde voor de beker tegen Argon B1 en won met 1-2. ADO Den Haag onder 15 had geen enkele moeite met hekkensluiter Almere City en won afgetekend met 7-0. ADO Den Haag onder 14 speelde de topper tegen Ajax C2 en verloor ongelukkig met 2-3. ADO Den Haag onder 13 speelde een leuke wedstrijd tegen FC Utrecht D1 en won met 2-1. ADO Den Haag onder 12 en onder speelde tegen respectievelijk Alexandria’66 D1 en GDA D1 en moesten het vooral fysiek afleggen en verloren daardoor hun wedstrijden. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

ADO Den Haag onder 19 – vrij ADO Den Haag onder 17 – vrij Argon B1 – ADO Den Haag onder 16 1 – 2 ADO Den Haag onder 16 speelde voor de beker tegen Argon B1 dat in de andere 1e divisie speelt. In een matige wedstrijd creëerden beide teams weinig kansen waardoor de wedstrijd op 0-0 leek te eindigen. 5 minuten voor tijd scoorde Argon echter de 1-0 en dat schudde ADO Den Haag ineens wakker. Tom Duindam scoorde voor ADO Den Haag de 1-1 en vlak voor tijd scoorde Christiaan de Vroedt zelfs nog de 1-2 waardoor ADO Den Haag in de bekerpoule eindigt op 6 punten uit 3 wedstrijden en afhankelijk is van het resultaat van de wedstrijd AFC B1 – Ajax B2. Indien Ajax niet wint gaat ADO Den Haag door naar de volgende ronde. ADO Den Haag onder 15 – Almere City C1 7 – 0 ADO Den Haag begon de wedstrijd scherp en in de 5e minuut kwam de bal na een pass van Nikki Baggerman bij Peer van Paasen die Segun Onowabele in stelling bracht die vervolgens de 1-0 liet aantekenen ADO Den Haag drukte goed door en in de 14e minuut gaf Mohamed Haddachi een steekpass op Segun Onowabele die schoot hem in, en in de rebound maakte Sander Dominicus er 2-0 van. ADO Den Haag ging goed door in de 24e minuut kwam na een pass van Trevor David de bal terecht bij Sander Dominicus die draaide mooi weg bij zijn tegenstander en schoot de bal tegen de keeper van Almere en dit keer kwam de bal terug bij Jan Verduijn die de 3-0 liet aantekenen. In de 30e minuut kwam de bal via Sander Dominicus terecht bij Younes Seghrouchni die met een afstandschot de score op 4-0 bracht hetgeen tevens de ruststandwas. In de 2e helft gaf ADO Den Haag een goed vervolg in de 55e minuut schoot Karim Loukili na een 1-2tje met Jan Verduijn de bal in, en wederom in de rebound was daar Sander Dominicus die de 5-0 op het scorebord bracht De mooiste goal kwam in de 60e minuut na een corner van Joey van de Berg kwam de bal terecht bij Karim Loukili die hem na een schitterende aanname van buiten de 16 op magnifieke wijze inschoot een echte Xavi goal. In de 70e minuut nam Rayvano Salhuteru een corner en de hoogspringende aanvoerder Nikki Baggerman kopte hem perfect in en bracht de 7-0 eindstand op het bord. Wederom een geweldige teamprestatie.

ADO Den Haag onder 14 – Ajax C2 2 – 3 ADO Den Haag onder 14 speelde de topper tegen Ajax onder 14 en verloor onverdiend met 2-3. Al na 1 minuut kwam Ajax op een 0-1 voorsprong na een intikker uit een goede voorzet. ADO Den Haag was meteen wakker en kwam na 6 minuten op 1-1 door een goal van Loyd van der Wilden. Nog in dezelfde minuut scoorde ADO Den Haag de 2-1 via Harvey Johnson. Nog voor de rust kregen beide teams nog enkele goede kansen op een doelpunt, maar inde stand kwam geen verandering meer tot de rust. In de 2e helft was ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg via Vinnie Pesoal een grote kans op 3-1, maar zijn inzet ging net naast het Amsterdamse goal. Halverwege de 2e helft kwam Ajax op 2-2. ADO Den Haag probeerde wederom op voorsprong te komen en kreeg via wederom Vinnie Pesoal een enorme mogelijkheid, maar alleen voor de keeper lukte het niet om te scoren. Uit de daaropvolgende counter scoorde Ajax beheerst de 2-3 waardoor de wedstrijd in een minuut kantelde. ADO Den Haag had daarna te weinig tijd om nog een slotoffensief te doen waardoor de eindstand 2-3 voor Ajax werd. ADO Den Haag onder 13 – FC Utrecht D1 2 – 1 ADO Den Haag onder 13 speelde op voorhand een zware wedstrijd tegen Utrecht D1. De eerste kans was voor ADO Den Haag, maar daarna was FC Utrecht aanvallenend sterker en hield Delano Kloos ADO Den Haag met enkele goede reddingen in de wedstrijd. ADO Den Haag werd wel sterker en ging ook beter voetballen en kreeg ook nog wel mogelijkheden om te scoren, maar bij de rust was de stand nog 0-0. In de 2e helft was het toch FC Utrecht dat de score opende na 2 minuten. ADO Den Haag ging verder met voetballen en zorgde dat FC Utrecht steeds verder achter uit moest. Uit een voorzet van Donovan de Groot schot Lance Duijvenstijn verschrikkelijk hard de 1-1 in. ADO Den Haag ging op zoek naar de 2-1 en die viel uit een voorzet van Simo Choukoud en het door koppen van Cirano de Groot waarnaar Donovan de Groot de verdiende 2-1 maakte.

ADO Den Haag onder 12 – Alexandria’66 D1 0 – 4 Onder 12 heeft een 0-4 nederlaag geleden tegen Alexandria ’66 D1. Door een goede counter van Alexandria en onoplettendheid van ADO Den Haag achterin keek onder 12 al na 2 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De gasten waren in de 1e helft de bovenliggende partij doordat ADO geen moment in haar spel kwam en het veldspel onverzorgd was. Vlak voor rust strafte Alexandria dat af door de 0-2 te maken. Na rust begon ADO Den Haag zwak, wat wederom resulteerde in een snelle goal na de aftrap: 0-3. Hierna kwam ADO Den Haag beter in haar spel en heeft de onder 12 in de 2e helft een prima strijdlust getoond. Hierdoor speelde de 2e helft zich vooral af op de helft van Alexandria. Helaas bracht het ADO Den Haag geen doelpunt op, en werd het vlak voor het eindsignaal op 0-4 gezet door wederom een prima counter van Alexandria die de snelheid voorin prima heeft benut. Helaas was de tegenstander deze dag beter. Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen VELO. GDA D1 – ADO Den Haag onder 11 1 – 0 ADO Den Haag onder 11 speelde de eerste wedstrijd voor de competitie na een goede bekerserie voor de winterstop. ADO Den Haag speelde een uitstekende wedstrijd, maar moest het helaas fysiek een aantal keren afleggen tegen de gastheren uit Loosduinen. Het lukte ADO Den Haag niet om te scoren en omdat GDA het net wel 1x wist te vinden ging de wedstrijd ongelukkig met 1-0 verloren.