News

ADO Den Haag participeert als één van de vier Nederlandse clubs (samen met AZ, Telstar en NAC) in de actie weken van Football Against Racism in Europe (FARE). In ongeveer 40 Europese landen vinden in de periode 12 – 25 oktober 2011 honderden activiteiten plaats die tot doel hebben om discriminatie te bespreken en tot het verleden te laten behoren.

Met de twee actie weken wil FARE meer aandacht genereren voor de problemen van racisme en een gemeenschappelijk front creëren met behulp van de belangrijkste sport in Europa, voetbal!

Het motto van FARE is “We are football people”. ADO Den Haag geeft al ruim vijftien invulling aan het onderwerp racisme door middel van het project De Held. Voetballers bezoeken wekelijks scholen en praten met leerlingen uit Groep 7 over pesten, racisme en discriminatie. De belangrijke boodschap is dat scholieren beseffen wat voor vreselijke gevolgen pesten en racisme kunnen hebben voor kinderen die het ondergaan. En dat je eigenlijk een held bent als je niet met de meerderheid meedoet!

Op donderdag 13 oktober werd de Leeuwerikhoeve school in Mariahoeve bezocht door Tjaronn Chery en Marc Höcher. Samen met coördinator Dennis van den Steen werd in discussie gegaan met de scholieren van groep 7. Het werd een levendige discussie waarbij de leerlingen de problemen van racisme goed herkenden, en de spelers en kinderen hun ervaringen konden delen met elkaar.

Na afloop was er gelukkig ook nog tijd voor een potje voetbal in de gymzaal. De Held paste in dit geval perfect bij de doelstellingen van FARE, een mooie combinatie!