De jeugd van ADO Den Haag speelde haar wedstrijden zaterdagmiddag en wel met de volgende resultaten: ADO Den Haag onder 19 heroverde de koppositie na een 0-3 zege tegen Feyenoord/Excelsior A2. ADO Den Haag onder 17 behaalde een dik verdiend gelijkspel tegen Feyenoord/Excelsior B1, terwijl onder 16 verloor van Feyenoord/Excelsior B2. ADO Den Haag onder 15 en onder 14 waren vrij. ADO Den Haag onder 13 won ruim van hekkensluiter Spartaan’20 D1 en ADO Den Haag onder 12 behaalde een belangrijke zege tegen Quick D1. ADO Den Haag onder 11 tenslotte won in een leuke wedstrijd met 3-2 van Alphense Boys E top. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

Feyenoord/Excelsior R. A2 – ADO Den Haag onder 19 0 – 3 Na vorige week donderdagavond Feyenoord/Excelsior A1 thuis in de poule fase van de beker nog terecht op 1-1 te hebben gehouden, stond vandaag in Rotterdam Feyenoord/Excelsior A2 voor de competitie op het programma in speelronde 6. Richting de eerste periode een sleutelwedstrijd aangezien ADO Den Haag onder 19 samen met drie andere ploegen op een gedeelde eerste plek stond met 12 punten uit 5 wedstrijden. De eerste periode gaat totaal over 8 wedstrijden en zo zal ADO Den Haag onder 19 wil het mee blijven doen om deze prijs in de vorm van de eerste periode van dit seizoen moeten winnen in Rotterdam! Op een zonnig Varkenoord openen beide ploegen voorzichtig, maar de eerste kans is echter wel voor ADO Den Haag als Mitchell de Vlugt snel over de linkerkant opkomt en Giovanni Korte bereikt. Zijn schot stuit in de 10e minuut vol op een verdediger van Feyenoord. Na 22 minuten gaat Mailison Lima Lopes tot twee keer goed door en brengt zo Jorn van Lunteren in stelling die in de zestien meter goed inschiet maar de keeper knap de bal uit de onderhoek tot corner ziet verwerken. Net voor het half uur zet Steve van Kesteren via een lange bal Mitchell de Vlugt in de een tegen een voor de keeper zijn onbegrijpelijke stift belandt naast het goal terwijl naast hem Giovanni Korte vogelvrij de 0-1 binnen kan schuiven. Mitchell de Vlugt maakt zijn fout in de 30e minuut gelukkig goed en tikt na een goede voorzet van Mailison Lima Lopes de 0-1 binnen. Hierna krijgt ADO Den Haag veel kansen en vergeet de scheidsrechter helaas te zien wat hij moet zien. Hij onthoudt ADO Den Haag een penalty en spaart een speler van Feyenoord de rode kaart na het neer halen van de doorgebroken Mailison Lima Lopes. Direct na de rust weet Giovanni Korte een uitglijder van de keeper van Feyenoord direct af te straffen en zo komt ADO Den Haag verdienstelijk op 0-2. In de 52e minuut komt Feyenoord met 10 man te spelen na een overtreding op Remco van Wingerden. ADO Den Haag speelt geduldig en krijgt zeker kansen maar verzuimt de wedstrijd definitief te beslissen nadat Feyenoord met 10 man is komen te staan. Feyenoord gaat wat opportunistisch voetballen en ADO Den Haag vergeet simpel te blijven voetballen en daar door komt het wat onder druk te liggen. ADO Den Haag speelt over het geheel gezien goed en maakt vlak voortijd de 0-3 na een goede pass van Jordy van der Winden op Robin Buwalda die simpel kan afronden. Opstelling: Mike ten Kroode, Mike van Toor (76e Robin Buwalda), Steve van Kesteren, Aleksander Bjelica, Hakan Bayram, Mike Tros, Jorn van Lunteren (84e Dylan de Braal), Remco van Wingerden, Giovanni Korte (67e Jordy van der Winden), Mitchell de Vlugt (61e Papito Merencia), Mailison Lima Duarte Lopes (72e Tomas Tavilla) ADO Den Haag onder 17 – Feyenoord/Excelsior R. B1 1 – 1 Vandaag speelde ADO Den Haag onder 17 tegen de tweede tegenstander uit Rotterdam, het altijd moeilijk te bespelen Feyenoord B1. Direct na de aftrap werd duidelijk dat Feyenoord niet van plan was om zich het kaas van het brood te laten eten. De jonge ooievaars werden vroeg onder druk gezet waardoor ze niet lekker in hun spel kwamen. Na ongeveer 20 minuten lukte het de Haagse ploeg om onder druk van Feyenoord uit te komen en de wedstrijd in handen te nemen. Na 34 minuten spelen dacht iedere Hagenees dat ADO Den Haag onder 17 de score had geopend alleen had niemand rekening gehouden met de scheidsrechter. Samen met de grensrechter zagen zij Chris Rog in de baan van het schot van Rodney van der Meijs staan en concludeerden dat dit buitenspel moest zijn. De tweede helft ging verder waar het in de eerste helft was gebleven. ADO Den Haag domineerde de wedstrijd en Feyenoord dat af en toe gevaarlijk de counter speelde. In 66e minuut was er een onoverzichtelijke situatie waarbij de grensrechter van ADO Den Haag buitenspel constateerde maar dit werd door de scheidsrechter overruled. Met een handsbal werd nog geprobeerd om een doelpunt te voorkomen maar dit mocht niet baten. Geel en een treffer voor de ploeg uit Rotterdam. De Haagse ploeg gaf niet op en probeerde de terechte gelijkmaker te scoren. Dat hierbij de scheidsrechtser wederom een cruciale rol speelde kon niemand voorspellen maar een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied leverde ADO Den Haag een strafschop op. Desko Destanovic hield zijn hoofd koel en scoorde in de 82e minuut de gelijkmaker. Opstelling: Maarten van der Want, Richello Fecunda, Joel da Vega, Danny Bakker, Robin van der Meer, Christiaan Rog (60e Raychello Fecunda), Desko Destanovic, Rodney van der Meijs, Marc du Chatenier (54e Akin Arslan), Calvin Valies en Tom van Veen

ADO Den Haag onder 16 – Feyenoord/Excelsior R. B2 0 – 2 Een eerste helft waarbij ADO Den Haag de eerste grote kans kreeg in de 9e minuut na een goede actie van Jersylee Riley. Het schot van Tom Duindam werd op een gelukkige wijze gekeerd door de doelman van Feyenoord/Excelsior. Bij de eerste kans van Feyenoord/Excelsior was het direct raak, 0-1. Na wederom 2 goede kansen van ADO Den Haag was het toch Feyenoord/Excelsior dat zeer effectief met de kansen omging. In de 35e minuut kwam Feyenoord/Excelsior dan ook op 0-2 wat ook de ruststand was. Over de 2e helft kunnen we kort zijn, behoudens een kans voor Feyenoord/Excelsior was er voor het publiek, dat genoot van het zonnetje, niets te beleven. Eindstand 0-2 Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs, Guy Smith , Jaimy de Groot, Bahadir Bulut, Daryll Jodhabier, Mitchell Weissenberg, Jeffrey van Roon, Clinton Delali (55e Axel Wendt), Hector Hevel, Jersylee Riley (40e Damian Mac Intosh) en Tom Duindam (48e Kevin Jacobs) ADO Den Haag onder 15 – vrij ADO Den Haag onder 14 – vrij

Spartaan 20 D1 – ADO Den Haag onder 13 0 – 5 De allereerste kans was voor Spartaan’20 na 10 seconden,maar het was toch ADO Den Haag dat binnen de minuut de 0-1 maakte door Lorenzo Seymonson in de rebound na een schot van Simo Choukoud. ADO Den Haag bleef goed voetballen en kreeg ook voldoende mogelijk heden .Het duurde tot de 13minuut voordat Simo Choukoud uit voorzet van Lorenzo Seymonson de 0-2 scoorde. In de 30e minuut scoorde Simo Choukoud de 0-3 nadat de keeper een schot van Lance Duijvestein los had gelaten. De 2e helft gaf Spartaan’20 meer tegenstand,maar het was ADO Den Haag dat op zoek ging naar doelpunten. Uit een inworp van Joni Migeul Mateus wist Cirano de Groot de 0-4 te maken. ADO Den Haag bouwde de stand uit naar 0-5 door Donovan de Groot uit een pass van Lorenzo Seymonson hetgeen ook de eindstand was. Quick D1 – ADO Den Haag onder 12 0 – 3 ADO Den Haag onder 12 heeft vandaag prima zaken gedaan op bezoek bij Quick in Den Haag. Vandaag was een belangrijke wedstrijd om los te komen van de onderste plaatsen in de competitie. ADO Den Haag heeft vandaag wederom laten zien dat het over veel voetbalkwaliteit beschikt! We begonnen wat teruggetrokken aan de eerste helft. We zaten niet lekker in ons spel en dat zorgde ook dat we in de eerste helft geen kansen wisten te creeren. De 2de helft was dan ook een totaal ander beeld. We begonnen goed vanuit de organisatie te voetballen en benutten elke linie, met name het middenveld stond erg goed vandaag. Onder leiding van Sem Plezier zochten we vaak de aanval en hij zag kans om Aziz Hamze Ahmed onze spits van de onder 11 weg te sturen. Aziz Hamze Ahmed zag Rabbi Mwenda aan de linkerkant vrij staan en deze schoot met een prachtig schoot over de keeper heen. Dit was de bevrijdende 0-1. ADO Den Haag nam direct weer het initiatief in handen en dit resulteerde in goed voetbal. Wederom door snel voetbal op het middenveld werd Nick Ruigrok in stelling gebracht en hij zocht ook de actie op. Hieruit ontstond een vrije trap. Met Lucas Leverland hebben wij een prima schutter in huis want hij krulde de bal in de bovenhoek bij de keeper van Quick die kansloos achter bleef. Het slot was aan Aziz Hamze Ahmed, die zichzelf prima in stelling bracht voor de goal van Quick en op techniek 2 spelers uitkapte en prima binnen schoot! Een overwinning uit het boekje! Eindstand 0-3. ADO Den Haag onder 11 – Alphense Boys E top 3 – 2 (oefenwedstrijd) In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin ADO Den Haag onder 11 wel wat meer bal balbezit had. ADO Den Haag was af en toe slordig in de passing. En als gevolg daarvan konden we weinig kansen creëren. Na rust (1-1)heeft ADO Den Haag dit accent beter ingevuld. Meer dribbels op de helft van de tegenstander en meer beweging. ADO Den Haag kreeg meer balbezit en werd steeds gevaarlijker. De ene na de andere kans werd gecreëerd. Ongelukkig kwamen we op achterstand, maar na die 1-2 ging ADO Den Haag een stuk oplettender spelen. Kort en fel op de tegenstander, meer lef in de acties en dus veel meer kansen. Dit resulteerde uit eindelijk in een dik verdiende overwinning 3-2.