News

ADO Den Haag heeft afgelopen vrijdag de eerste speelronde van de Dutch Career Cup gewonnen. Op het trainingscomplex van Sparta Rotterdam stond ADO Den Haag na een middag vol voetbal en regen met de schaal in handen, tweede werd Achilles ’12, FC Assen behaalde de derde plek.

Met drie teams sterk reisde ADO Den Haag af naar de Dutch Career Cup, een landelijk sportprogramma voor Wajongers. Vanaf 12.00 uur namen zij het op tegen teams van 19 andere (betaald) voetbalclubs. De eerste potten voetbal werden gespeeld en het was al snel duidelijk dat het eerste elftal van ADO Den Haag goed in vorm was. Na twee overwinningen en twee keer een gelijkspel plaatste zij zich dan ook voor de finalepoule. Het tweede en derde team deden ook goed mee in hun poules en pakten hun punten, maar helaas was dit niet goed genoeg om ook de finalepoule te bereiken.

Om 15.00 uur werden alle spelers bij elkaar geroepen en gevraagd om plaats te nemen op de hoofdtribune. Op het veld werden namelijk de mensen die de Dutch Career Cup mede mogelijk hebben gemaakt aan het woord gelaten. Marco Florijn, Wethouder Sociale Zaken Rotterdam, sprak de mooie woorden: “De Dutch Career Cup brengt Rotterdam in beweging, letterlijk”. Ook USG Directeur Cristel Poortenaar kwam aan het woord: “We zijn hier om deze mensen aan een baan te helpen en iedereen wordt hebberig als je deze 300 voetballers ziet”. Tot slot oud scheidsrechter Frans Derks: “1,2 miljoen mensen die voetballen zijn méér dan alleen voetbal!”. Na de bekendmaking van de finalepoule en het nemen van een groepsfoto moest er uiteraard weer verder worden gevoetbald.

Tijdens de vervolgwedstrijden begon het rond 16.00 uur te stortregenen. Het mocht de voetballers niet baten dat het met bakken uit de lucht kwam, als echte doorzetters voetbalden zij gewoon verder. Zeker ADO Den Haag leek maar minimaal last te hebben van de regen. Na twee keer een 1-0 overwinning op respectievelijk Vitesse en Achilles werd ook de derde wedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen met 1-0. Weinig leek meer mis te kunnen gaan wanneer ook de laatste wedstrijd op een overwinning leek af te stevenen. Vlak voor tijd kwam ADO Den Haagkeeper Ismaël Yasar echter nog in botsing met een tegenstander en moest hij met een blessure naar het ziekenhuis. De penalty werd benut door FC Assen en de wedstrijd eindigde in 1-1. Gelukkig bleken de tien behaalde punten ruim voldoende om er met de eindoverwinning vandoor te gaan. Als beloning kreeg ADO Den Haag de schaal mee naar huis. Om de dag mooi af te sluiten mochten alle 300 voetballers en begeleiders richting de Kuip om de interland Nederland – Moldavië te bekijken. Nadat ook die wedstrijd met 1-0 werd gewonnen kon de dag niet meer stuk. 18 november vind de twee competitieronde van de Dutch Career Cup plaats bij NAC Breda. ADO Den Haag zal weer voluit gaan trainen om ook daar met de prijs er vandoor te gaan!

De Dutch Career Cup is een landelijk voetbal / re-integratieprogramma voor werkzoekenden. Binnen dit programma zetten voetbalclubs hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers aan een baan te helpen. Het programma bestaat uit een sportprogramma bij de club, gekoppeld aan diverse re-integratieactiviteiten. De deelnemers nemen deel in een vast team van minimaal 10 personen. Naast de lokale activiteiten nemen de teams deel aan diverse landelijke toernooien waar alle teams aanwezig zijn. Clubs die deelnemen zijn o.a; ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, Cambuur Leeuwarden, PSV en meer. Deelname is gratis en wordt vergoed door het UWV maar de organisatie verwacht wel dat de deelnemers gemotiveerd zijn om het programma te laten slagen, zowel op sportief als maatschappelijk vlak. Voor meer informatie over deelname www.dutchcareercup.nl.