News

Op uitnodiging van de Pitch & Putt Golfbaan in Leidschendam, speelde de selectie daar afgelopen vrijdag een Footgolftoernooi. Voorafgaand aan een weekend zonder voetbal kon er wel eens een keertje iets anders worden gedaan dan gewoon trainen. Na het toernooitje ging de hele selectie met aanhang lekker eten bij Luden op `t Plein.

Na een korte uitleg verspreidde alle spelers zich in groepen over de speciaal aangelegde holes. Vlak naast de golfers speelden onze jongens footgolf en de holes waren dan ook groot genoeg voor een voetbal. Als er alleen gegolfd wordt liggen er kunstgrasdeksels op deze holes, maar deze worden eraf gehaald zodra een voetbalteam wil komen spelen.

Met een gewone voetbal dus `afslaan` vanaf de afslagplaats en proberen bij de green te komen. Er lag alleen wel erg veel water rondom de banen, dus menig slootje werd geraakt. Gelukkig had elk groepje een schepnetje meegekregen, dat was wel nodig.

Uiteraard wilde iedereen graag winnen, maar er werd vooral veel gelachen om afzwaaiers, al dan niet beïnvloed door de wind.

Heftige regenbuien noopte de selectie tot twee keer toe naar binnen te vluchten, maar de die hards hielden vol.