News

Op zondag 9 oktober heeft ADO Den Haag D1 zich ingezet voor het goede doel. Genaamd de Duin Cross Run, waar via een sponsorloop van 5 km door het duingebied achter Duinrell geld werd ingezameld voor de stichting “Vrienden van het JKZ”. Per persoon werd er 19 euro gedoneerd dat rechtstreeks naar de stichting gaat. Deze stichting heeft als doel het Juliana Kinderziekenhuis te ondersteunen, zodat het verblijf van de zieke kinderen zoveel mogelijk veraangenaamd wordt. Voor de meeste kinderen is een ziekenhuisopname een ingrijpende ervaring; een moeilijke periode vol onzekerheid en spanning. Een plezierig verblijf heeft een positief effect op het herstel van de zieke kinderen, zodat zij eerder naar huis kunnen en weer gewoon kind kunnen zijn.De gehele selectie en staf was bij de Duin Cross Run aanwezig.

Na gisteren een goede wedstrijd gespeeld te hebben tegen Sparta Rotterdam (2-0 winst) verzamelden alle spelers en stafleden om 10 uur in de ochtend aan de poort van Duinrell. Na iedereen een pols bandje te hebben gegeven voor de 5 km, mocht het park worden betreden. Aangezien de start voor de 5 km om 12.00 uur van start ging, kon de selectie zich nog mooi vermaken, als warming-up in de attracties van Duinrell. Om 11.30 uur verzamelden we ons bij de start van de Duin Cross Run. Iedereen was erg gemotiveerd om zo goed mogelijk te lopen voor de stichting. Zelf had de staf een prijsje voor de individuele winnaar van de selectie, zodat iedereen ook nog gebrand was om te winnen. Om 12.00 uur klonk het startschot en werden er 2 rondes van 2,5 km gelopen, door het heuvelachtige gebied in de duinen. Er werd prima gelopen en bij de finish stonden de toeschouwers de spelers en staf aan te moedigen.

Na afloop werd iedereen bedankt voor deelname en goede inspanning aan deze sponsorloop. Namens de ADO Den Haag opleiding hebben wij een gesigneerd shirt overhandigd met alle handtekeningen van de spelers van het eerste elftal aan Frederique Hofstede, zij is kinderarts en medisch manager van het JKZ. Zij waren erg blij met onze deelname en gaan het shirt veilen om er een goed bedrag voor te kunnen krijgen. ADO Den Haag D1 overhandigd namens de jeugdopleiding een gesigneerd shirt aan Frederique Hofstede van het JKZ. Na de goede inspanning heeft de selectie de rest van de dag gezellig doorgebracht in de attracties van Duinrell. Om 17.00 uur eindigde een geslaagde dag.