News

In een nat Wassenaar werd op zondag 9 oktober op de velden van Netwerkpartner Blauw-Zwart het Netwerk Haaglanden Jeugdvoetbal toernooi voor D1 uitgevochten. 16 Netwerkpartners (ADO Den Haag D2, Blauw Zwart, DHC, DoCoS, DSO, hsv Escamp, Forum Sport, Foreholte, GDA, HBS, HVV, Laakkwartier, Quick, RKDEO,VUC en Westlandia.) hadden zich voor dit toernooi ingeschreven. De wedstrijden werden in de ochtend in 4 poules van 4 clubs gespeeld, op de ondanks vele regen in zeer goede staat bevindende grasvelden van Blauw-Zwart.’ s Middags speelden de teams wederom in 4 poules tegen gelijkwaardige partners uit de andere poules.

Het bleef tot het eind van het toernooi erg spannend welk team er uiteindelijk met de enorme Netwerk-wissel bokaal vandoor zou gaan. Maar nadat Westlandia D1 de laatste wedstrijd naar zich toe trok waren ze uiteindelijk de verdiende winnaar. Forum Sport was een goede tweede, met in haar kielzog Laakkwartier (3de) en Quick (4de). Leuke bijkomstigheid is dat Westlandia de Netwerkpartner is die sindskort als laatste is toegetreden tot het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden.

Het toernooi werd ook gebruikt om de stichting DemiHope (www.demihope.nl) nog eens onder de aandacht te brengen. Demi is 10 jaar waarbij in april 2010 een hersentumor (medullablastoom) werd geconstateerd. Demi verkoopt nu zelfgemaakte armbanden en kwam op dit idee en de opbrengst te gebruiken om de vele zieke kinderen die op de afdeling oncologie liggen, te verrassen met een cadeau. Demi was zelf tijdens het toernooi aanwezig en ontving tijdens het toernooi van de Selectie van ADO Den Haag een zilveren armband plus een gesigneerde wedstrijdbal (door BVO 1). Gedurende het toernooi was het mogelijk om naast het kopen van armbanden loten te kopen die ook ten gunste van de stichting komen, de opbrengst daarvan was 500 euro, een enorm bedrag want dat betekent dat er 500 loten waren verkocht.

De prijsuitreiking van de Netwerkbokaal werd verricht door Mike van Duinen, spits van ADO Den Haag 1, die inmiddels al 2 doelpunten heeft gemaakt in de Eredivisie. De organisatie kon wederom spreken van een enorm geslaagd toernooi dat zonder de fantastische medewerking van de vrijwilligers van Blauw-Zwart onmogelijk was geweest.