ADO Den Haag onder 21 heeft de uitwedstrijd tegen VUC onverwacht met ruime cijfers verloren. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, en het duurde tot de 24e minuut voordat ADO Den Haag de eerste kans van de wedstrijd kreeg via een doorkopbal van Kevin Schutte die net naast het goal ging.

Het antwoord van VUC kwam enkele minuten later, maar de inzet van Michael Heutink ging naast het doel van Ricardo Kieboom.Voor de rust kreeg ADO Den Haag nog een tweetal kansen om op voorsprong te komen, maar een kluts situatie na een corner en een van richting veranderde voorzet van Andre Ntambue gingen niet voorbij VUC keeper Rudy Lakwijk waardoor de ruststand 0-0 was. De verwachting was dat ADO Den Haag in de 2e helft het verschil zou gaan maken, maar het tegendeel was het geval. In de 50e minuut kwam een voorzet van Andre Thiebo bij Charly Jones die beheerst de 1-0 achter Ricardo Kieboom schoot. Na een uur was er een goede combinatie tussen Diego Liefden en Tom Broekhuizen, maar de inzet van Tom Broekhuizen ging in kansrijke positie over het doel.

Charly Jones kreeg na 70 minuten nog een goede kans om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien, maar ADO Den Haag goalie Ricardo Kieboom keerde de inzet bekwaam. Serano van der Hurk had een kwartier een tijd een goede actie aan de linkerkant, maar zijn inzet werd gekeerd door Rudy Lakwijk. Het laatste stuk van de wedstrijd was geheel voor VUC. In de 85e minuut gaf Charly Jones een voorzet op Bram van der Berg en die scoorde beheerst de 2-0. Nog geen minuut later kreeg Michael Heutink de bal na een goede voorzet en hij kon in het lege doel de 3-0 schieten. Vlak voor tijd nog een grote kans voor de pinguins maar deze inzet ging net naast het ADO Den Haag doel waardoor de stand 3-0 in het voordeel van VUC bleef en ADO Den Haag een onverwachte maar verdiende nederlaag leed. Scheidsrechter: De heer A. van den Hoed Gele kaarten: Serano van der Hurk en Thomas Verheijdt (ADO Den Haag) en Danny Achterberg en Jordy de Wit (VUC) Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Diego Liefden, Glenn Boon (61e Justin Lopes), Kevin Schutte (55e Serghinio Hijnes), Ricardo Samoender, Tom Broekhuizen, Serano van der Hurk, Diederick Hoogerwaard, Thomas Verheijdt, Steven Sanchez Angulo (46e Jop Verhagen) en Andre Ntambue