Onze jeugdteams gaven zaterdagmiddag weer alles in hun duels, hier leest u elk detail van de wedstrijden die zaterdag 8 oktober werden gespeeld. De trainers of andere betrokkenen bij de teams schreven voor u een wedstrijdverslag.

ADO Den Haag onder 19 – Feyenoord/Excelsior A1 1 – 1 Afgelopen donderdag speelde ADO Den Haag onder 19 de bekerwedstrijd tegen Feyenoord/Excelsior A1. Een goede testcase tegen een van de topteams uit de Eredivisie. De wedstrijd ging gelijk op in de 1e helft, maar het was ADO Den Haag dat via Giovanni Korte de score opende. ADO Den Haag kreeg hierna nog enkele kansen om de score te verhogen, maar Feyenoord keeper Boy de Jong was attent. In de 2e helft was Feyenoord/ Excelsior de betere ploeg en na 60 minuten scoorde Daan Blij de gelijkmaker. Omdat Feyenoord/Excelsior al geplaatst was en ADO Den Haag aan een punt genoeg had voor de volgende ronde ontstonden er na de gelijkmaker niet veel grote kansen meer voor beide doelen en eindigde de wedstrijd op 1-1 en gaan Feyenoord/Excelsior en ADO Den Haag door naar de volgende ronde. Opstelling: Mike ten Kroode, Mike van Toor, Steve van Kesteren, Aleksander Bjelica, Hakan Bayram, Jorn van Lunteren, Remco van Wingerden, Mailison Lima Duarte Lopes (Tomas Tavilla), Giovanni Korte (Caglar Atis), Papito Merencia en Mitchell de Vlugt (Jordy van der Winden). Sparta R. B1 – ADO Den Haag onder 17 1 – 2 ADO Den Haag Onder 17 speelde vanmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta. De openingsfase van deze lastige uitwedstrijd was voor de ploeg uit de residentie. De eerste 25 minuten voetbalde de Haags ploeg zoals de trainer het graag ziet. Verzorgde opbouw en via goed combinatievoetbal de aanval opzetten. Het enige wat vandaag ontbrak was scherpte voor het doel. De beste kans om de score te openen was na 27 minuten voor Mark du Chatenier. Na een schot van Calvin Valies moet de doelman van Sparta een rebound toestaan die echter door de Haagse spits niet werd benut. De laatste 10 minuten waren voor de ploeg uit Rotterdam. Zowel de paal als Maarten van der Wand zorgden ervoor dat er met een 0-0 stand werd gerust. Na de pauze was het Sparta dat het beste aan de 2e helft begon. In de 45e minuut mocht Sparta een vrije trap nemen die, met behulp van de gladde veld, achter de verraste Maarten van der Wand in het doel belandde.: 1-0. Lang konden de Rotterdammers er niet van genieten. Een minuut na de openingstreffer verzond Robin Van Meer een lange pass op Calvin Valies die door deze laatste goed werd gecontroleerd waarna een schitterende voorzet volgde die door Tom van Veen op waarde werd ingeschat:, 1-1 In het verdere vervolg van deze wedstrijd werd het niveau er niet beter op. Een terecht afgekeurde treffer van Sparta wegens buitenspel leek het hoogtepunt te worden. Hier dacht Desko Destanovic echter anders over. In de 4e minuut van de blessuretijd draaide hij zich behendig vrij en zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in het doel van Sparta. Deze treffer werd uitbundig gevierd en hiermee behaalde ADO Den Haag zijn 3e overwinning in deze competitie. Opstelling: Maarten van der Want, Richello Fecunda, Joel da Vega, Danny Bakker, Robin van der Meer (61e Raychello Fecunda), Christiaan Rog, Desko Destanovic, Rodney van der Meijs, Marc du Chatenier (53e Akin Arslan), Calvin Valies (70e Bas de Bree) en Tom van Veen Barendrecht B1 – ADO Den Haag onder 16 1 – 1 Vandaag een wedstrijd met wisselende omstandigheden qua spel en weer. In de 1e helft had ADO Den Haag het beste van het spel en creëerde ADO Den Haag 3 goede kansen waarbij 1 bal van de doellijn werd weggehaald door een speler van Barendrecht. Ondanks het goede spel aan de kant van ADO Den Haag was de ruststand 0-0. De 2e helft begon Barendrecht beter aan de wedstrijd dan onze groene gele rakkers. Zonder echt kansen weg te geven doorstond ADO Den Haag deze periode goed. ADO Den Haag nam na het eerste kwartier van de 2e helft weer het heft in handen. In de 58e minuut resulteerde dit in doelpunt van Jersylee Riley na een schitterende combinatie met Christiaan de Vroedt en Hector Hevel. ADO Den Haag bleef ondanks aandringen van Barendrecht goed op de been alleen duurde de wedstrijd helaas 2 minuten te lang. In de 1e minuut van de blessuretijd kwam Barendrecht alsnog op gelijke hoogte na matig uitverdedigen in de Haagse defensie. Omdat Mark Jacobs uitstekend keepte in een 1 tegen 1 situatie in de 82e minuut bleef de eindstand van 1-1 op het scorebord staan. Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs, Kevin Sanchez Gomes (39e Darryl Johadbier), Jaimy de Groot, Bahadir Bulut, Pepijn van Zwieten de Blom, Mitchell Weissenberg, Jeffrey van Roon, Clinton Delali (50e Tom Duindam), Hector Hevel, Jersylee Riley en Christiaan de Vroedt

FC Groningen/Cambuur C1 – ADO Den Haag onder 15 4 – 2 ADO Den Haag onder 15 heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur C1 met 4-2 verloren. Na een gelijkopgaande 1e helft met weinig kansen en een 0-0 stand bij rust kwam ADO Den Haag al snel in de 2e helft op achterstand. Gelukkig werd de gelijkmaker al enkele minuten later gescoord door Segun Owobowale. Helaas kon ADO Den Haag niet lang van de voorsprong genieten want FC Groningen/Cambuur scoorde al snel de 2-1. Na een goede kans voor ADO Den Haag liepen de Noorderlingen uit naar een 4-1 voorsprong voordat Jan Verduijn de eindstand van 4-2 op het bord bracht. ADO Den Haag onder 14 – Twente/Go Ahead Eagles C2 7 - 0 ADO Den Haag onder 14 heeft ook de 5e zege in 6 competitiewedstrijden geboekt. Tegen de VA FC Twente/GA Eagles C2 werd het na een 3-0 ruststand 7-0. ADO Den Haag had de gehele wedstrijd een overwicht. Ondanks het feit dat er 6 vaste krachten om diverse redenen afwezig waren. In de 1e helft werd er gescoord door Muhammed Atay 1-0 na een voorzet van Loyd v/d Wilden. Vinny Pesoal tekende in de 30 minuut de 2-0 aan. Op slag van rust werd het 3-0 door aanvoerder Darren Sidoel. In de 2e helft scoorde Vinny Pesoal in de 47ste minuut 4-0. Met een strak schot bracht Luc den Otter de 5-0 op het scorebord. In de laatste 5 minuten waren het Vinny Pesoal, die met een strak schot de 6-0 maakte. Het slotakkoord was voor Henk van Schaik, die een rebound binnenschoot 7-0. Op 29 oktober is de volgende thuiswedstrijd, tegenstander is Ajax. . ADO Den Haag onder 13 – Sparta R. D1 2 – 0 Met een andere instelling dan vorige week speelde er een veel beter ADO Den Haag dat de wil had om te strijden. Ook Sparta wilde voor de winst gaan ,maar het was ADO Den Haag dat na 10 min de beste kans had. ADO Den Haag zetten Sparta vroeg vast waardoor zij niet in hun spel konden komen. Na 13 minuten was het Lance Duijvenstein die uit een voorzet van Lorenzo Seymonson de 1-0 maakte. ADO Den Haag bleef aandringen en kreeg ook nog wel kansen. Ook Sparta kreeg een goede kans maar Dave Hes wist deze bal te stoppen. In de 2e helft een beter ADO Den Haag dat veel strijd toonde en na 8 minuten de 2-0 maakte door Donvovan de Groot uit een pass van Lorenzo Seymonson. ADO Den Haag voetbalde steeds op de helft van Sparta en kreeg ook nog wel enkele kansen Een prima wedstrijd met een verdiende overwinning. ADO Den Haag onder 12 – DHC D1 0 – 0 Vandaag speelde de onder 12 tegen DHC D1. Voor ons een belangrijke wedstrijd om weer een beetje omhoog te gaan kijken op de ranglijst. Na onze prima oefenwedstrijd eerder deze week tegen DSO D1, 5-1 winst, hadden we er alle vertrouwen in dat we vandaag dezelfde weg in zouden slaan. De eerste helft begon en direct zag je al dat DHC fysiek sterker is dan ADO Den Haag. ADO Den Haag probeerde toch te voetballen en de bal in de ploeg te houden wat zo nu en dan aardig lukte. Echter moet gezegd worden dat DHC het betere van het spel had en dat we blij mochten zijn met Timon Fikkert in de goal want hij heeft vandaag gezorgd dat we mee bleven doen in de wedstrijd. Voor de rust hadden we met 2 kleine kansjes ook alles wel gehad. Een smetje op de eerste helft was dat Sem Plezier met een vervelende botsing het veld moest verlaten als gevolg van hoofdklachten. De 2de helft had ADO Den Haag wat dingetjes anders gezet en we waren iets scherper bij de les. We konden gelukkig weer een beroep doen op Jerrel Hak die weer fit was na een blessure. Hier kwam ook veel dreiging vandaan. Mede door het goede werk van Nick Ruigrok voorin kregen we wat lucht om onder de druk uit te komen van DHC, wat overigens prima speelde. We hebben vandaag laten zien dat we verdedigend erg sterk zijn met een prima keeper die ons op de been houd! Al met al een wedstrijd die een winnaar verdiende maar ook wij mogen een keer het geluk aan onze zijde hebben en een puntje stelen! Eindstand 0-0 ADO Den Haag onder 11 – SC Feijenoord D2 0 – 11 (oefenwedstrijd) Programma zondag 9 oktober 2011 VUC 1 - ADO Den Haag onder 21 14.00 uur ADO Den Haag onder 12 - Netwerktoernooi bij Blauw Zwart