ADO Den Haag Onder 21 (ook wel het eerste amateurelftal genoemd) heeft de eerste competitiewedstrijd ruim gewonnen van VELO 1. De mannen van trainer Wilfred van Leeuwen begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Het tempo lag de eerste 20 minuten erg hoog waardoor de thuisploeg een aantal goede kansen kreeg.

Na 10 minuten spelen was het al raak. Een goede goal van Serano van der Hurk op een assist van Jordy Strooker zorgde voor de 1-0. Niet lang daarna kon Andre Ntambue de score verdubbelen, maar hij schoof de bal net naast. Toch was het na ruim een kwartier spelen alweer 2-0. Een goede voorzet vanaf rechts van Jaap van Duijn werd koppend afgerond door opnieuw Serano van der Hurk.

Vervolgens bleven de grote kansen een beetje uit en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De wedstrijd leefde weer wat op nadat in de 37ste minuut Serano van der Hurk werd neergelegd in het strafschopgebied en zijn tegenstander de rode kaart ontving (doorgebroken speler). De toegekende strafschop werd echter gemist door Tom Broekhuizen waardoor de ruststand bleef steken op 2-0.

Na rust begon ADO Den Haag slordig en dit resulteerde in twee goede kansen voor Velo. Bij de 2e kans redde doelman Ricardo Kieboom knap bij de eerste paal. Na tien minuten in de tweede helft werd de thuisploeg weer wat sterker al bleef het derde doelpunt uit. Steeds meer was het wachten op deze treffer. Deze viel uiteindelijk 20 minuten voor tijd. Opnieuw een voorzet van Jaap van Duijn werd dit keer vanuit een knappe volley binnengeschoten door Tom Broekhuizen. Het verweer van Velo was daarmee teniet gedaan en daardoor kon ADO Den Haag nog uitlopen naar 5-0. De 4-0 was een fraaie treffer. Jop Verhagen stiftte de bal subtiel over de kansloze doelman heen. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de sterk spelende Jordy Strooker die de 5-0 op het scorebord mocht brengen. Een uitstekend begin van de competitie dus voor ADO Den Haag Onder 21. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Leiden tegen UVS. Scheidsrechter: De heer J. Spinhoven Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Serghinio Hynes, Peter Korteling, Kevin Schutte, Jordy Strooker, Diederick Hoogerwaard, Jaap van Duijn, Tom Broekhuizen, Serano van der Hurk (53ste min Hadil Tihouna), Steven Sanchez Angulo (76ste min Jop Verhagen), Andre Ntambue (72ste min Thomas Verheijdt)