De opleidingsteams van ADO Den Haag hebben de competitiestart niet gemist. ADO Den Haag onder 19 won bij Excelsior, ADO Den Haag onder 17 won voor de 2e keer op rij. ADO Den Haag onder 16 debuteerde in de landelijke eerste divisie met een 2-2 gelijkspel tegen VVV/Helmond Sport B1. Onder 15 won ruim met 5-1 van AZ C2, terwijl de onder 14 geen spaan heel liet van FC Twente onder 14 9-0. ADO Den Haag onder 13 won met 0-2 bij Alphense Boys en ADO Den Haag onder 12 verloor ongelukkig met 3-0 bij Feyenoord/Excelsior D2. Ons jongste elftal tenslotte won met 8-4 van VUC D1. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

SV Loosduinen - Beloften ADO Den Haag 1-11 Jubileumwedstrijd, 75 jaar SV Loosduinen. 5 maal Adil Tihouna, 2 maal Tim de Rijk, 2 maal Jordy Brouwer, 1 maal Mike van Duinen, 1 maal Serhat Koksal Excelsior R. A1 – ADO Den Haag onder 19 3 – 4 In de voorbereiding van het nieuwe seizoen troffen beide ploegen elkaar reeds op de aftrap en ADO Den Haag onder 19 won toen nipt met 2-1. Nu in de eerste speelronde van de Eerste Divisie troffen beide ploegen elkaar weer, de grote vraag was echter waren beide ploegen wederom zeer gewaagd aan elkaar. Na 8 minuten weet Bas Meeuwissen in eerste instantie nog netjes in de 1 tegen 1 te redden. Echter in de aanval daarop weet Excelsior via de paal middels een rebound vroegtijdig de 1-0 hoog binnen te schieten. ADO Den Haag staat al vroeg onder druk en mag Bas Meeuwissen danken dat het na een kwartier pas 1-0 staat. Verder heeft Den Haag veel moeite op dit "kunstgras". In de 18e minuut mag Den Haag wederom Bas Meeuwissen danken dat de voorsprong niet groter wordt, katachtig weet hij de bal te reden. Direct aan de andere kant is het ADO Den Haag dat een goede aanval afrond via Giovanni Korte en zo is het in de 20e minuut 1-1. Na 34e minuten is ADO Den Haag wederom achterin slordig en Excelsior maakt er dankbaar gebruik van en scoort beheerst de 2-1. ADO Den Haag komt vlak voor de rust uit een corner op 2-2 door een laag geplaatst schot van Jorn van Lunteren. Na de rust geeft Steve van Kesteren een fantastische diepe bal die direct door de goed opgekomen Mike van Toor over de keeper wordt gelobt. In de 66e min krijgt ADO Den Haag een vrije trap op de rand 16. Aleksander Bjelica scoort laag en beheerst de 2-4. 10 minuten voor tijd kwam Excelsior nog terug tot 3-4, maar verder liet ADO Den Haag het niet komen en won verdiend met 3-4. Opstelling: Bas Meeuwissen, Mike van Toor, Dylan de Braal (45e Mike Tros), Steve van Kesteren, Remco van Wingerden (59e Hakan Bayram), Aleksander Bjelica (79e Mart Spierdijk), Mitchell de Vlugt, Jorn van Lunteren, Giovanni Korte (73e Caglar Atis), Papito Merencia, Tomas Tavilla (83e Eli Richardson)

ADO Den Haag onder 17 – FC Utrecht B1 2 – 1 Vandaag de topper in de Eredivisie tegen FC Utrecht. Beide teams hadden een goede start van de competitie en troffen elkaar vandaag op De Aftrap. De eerste 20 minuten had ADO Den Haag de wedstrijd onder controle maar was het FC Utrecht dat een levensgrote kans kreeg maar gelukkig belandde de bal op het dak van het Haagse doel. In de 28e minuut was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, Desko Destanovic speelde Tom van Veen op de rechtflank aan en zijn voorzet werd keurig door Marc du Chatenier ingeschoten: 1-0. Vlak voor de rust werd een onschuldige voorzet geheel onnodig door een verdediger van FC Utrecht in het strafschop gebied met de onderkant van zijn arm weggeslagen. De goed leidende scheidsrechter Nederpel kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Akin Arslan wist wel raad met deze buitenkans: 2-0 De tweede helft gaf een ander beeld te zien. Door persoonlijke fouten aan Haagse zijde werd FC Utrecht in de wedstrijd geholpen. De gehele tweede helft hing de aansluitingstreffer in de lucht maar duurde het tot de 38e minuut eer FC Utrecht, uit een vrije trap de 2-1 kon scoren. Dichterbij kwam de ploeg uit Utrecht niet en zodoende heeft ADO Den Haag 6 punten uit 2 wedstrijden. Opstelling ADO Den Haag: Maarten v/d Want, Richelo Fecunda, Danny Bakker, Joel da Vega, Robin v/d Meer, Chris Rog, Akin Arslan (58e Raychello Fecunda), Rodney van der Meijs, Mark du Chatenier (58e Damian Mc Intosch), Desko Destanovic, Tom van Veen.

ADO Den Haag onder 16 – VVV/Helmond Sport B1 2 – 2 De start van de competitie in de eerste divisie begon letterlijk en figuurlijk zonnig. Na 4 minuten kwam ADO Den Haag op 1-0 na een goed actie en dito afwerking van Jerselee Riley. Het vervolg in de 1e helft was dat VVV/Helmond Sport het spel naar zich toe trok met als resultaat de 1-1 in de 23e minuut. Na een paar kleine kansen kwam ADO Den Haag in de 30e minuut op een voorsprong van 2-1 na een pass van Clinton Delali welke perfect werd ingeschoten door Jeffrey van Roon. Het vervolg van de eerste helft was rommelig en met een 2-1 stand gingen de teams richting de kleedkamer. Daar waar het de 1e helft eindigde gingen beide teams verder, veel balverlies en zeer veel inzet. In de 57e minuut kwam VVV/Helmond Sport op gelijke hoogte. Het vervolg van de 2e helft was gelijk aan de eerste helft. Aan beide kanten werd er gesmeten met energie in de hoop hiermee het verschil te maken. Optisch lag aan het eind van de wedstrijd het overwicht bij ADO Den Haag maar met de eindstand van 2-2 konden beide ploegen zich tevreden stellen. Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs, Darryl Jodhabier (69e Max van Steen), Jaimy de Groot, Bahadir Bulut, Pepijn van Zwieten de Blom, Mitchell Weissenberg, Guy Smith (46e Kevin Jacobs), Jeffrey van Roon,Clinton Delali (Kevin Sanchez Gomes), Hector Hevel (60e Axel Wendt) en Jersylee Riley ADO Den Haag onder 15 – AZ C1 5 – 1 ADO Den Haag begon de competitie voortvarend. AZ, een geduchte tegenstander, werd vanaf het begin onder druk gezet. In de 4e minuut scoorde Sander Domenicus na een pass van Jan Verduijn fraai de 1-0. Het spel golfde daarna op en neer in de 24e minuut voorkwam Rody de Boer met 2 schitterende reddingen de gelijkmaker.ADO Den Haag was gelijk wakker geschud en in de 28e minuut zette Nikki Baggerman goed druk en gaf een dieptepass op Segun Owobowale die de 2-0 liet aantekenen dat was tevens de ruststand .AZ begon de 2e helft scherper en dat leidde in de 47e minuut tot de 2-1. AZ bleef pressie spelen maar Rody de Boer hield ons met een paar flitsende reddingen in de wedstrijd.ADO Den Haag rook daardoor weer de mogelijkheden en in de 53e minuut gaf Mohamed Haddachi een voorzet op Jan Verduijn die hem met een droge in de touwen joeg 3-1. 4 minuten later lag hij er weer in een dieptepass van Jesse Mulder bracht wederom Jan Verduijn in stelling die de 4-1 op het scorebord bracht In de 63e minuut stuurde Karim Loukili Jan Verduijn weg die zag in een oogwenk dat Rayvano Salhuteru voor de tegenstander kwam en de pass van Jan Verduijn leidde dan ook tot de 5-1 wat tevens de eindstand was. ADO Den Haag onder 14 – VA FC Twente C2 9 – 0 ADO Den Haag onder 14 is de competitie begonnen met een klinkende 9-0 overwinning op VA FC Twente C2 Loyd van der Wilden was met een zuivere hattrick, binnen 7 minuten de man die de basis legde voor de overwinning. In de 12 minuut was het Yani Bouras die de 4-0 op het scorebord bracht. Hierna liet ADO Den Haag onder 14 het tempo helaas wat zakken en kreeg VA FC Twente C2 wat meer gelegenheid om over de middenlijn te komen. De ruststand was derhalve 4-0. Na de rust kwamen er enkele “verse”krachten in het elftal van ADO Den Haag. In de 40e minuut was het de ingevallen Vinny Pesoal die de stand op 5-0 bracht en in de 58e minuut , was het dezelfde Vinny Pesoal die de stand op 6-0 bracht. Ook Rodney Ebing was met de 7-0 en 8-0 maker van 2 doelpunten. De laatste goal van de wedstrijd was wederom van Vinny Pesoal die de eindstand op 9-0 bracht. Al met al een goede start van de onder 14 in de competitie. Volgende week is de 1e uitwedstrijd, tegen stander is dan FC Utrecht C2. Alphense Boys D1 – ADO Den Haag onder 13 0 – 2 1e wedstrijd van het seizoen begonnen we bij Alphense Boys uit. Een veel sterker ADO Den Haag had het beste van het spel en had ook constant balbezit, alleen de kansen benutten viel niet mee. 5 minuten voor de rust was het Daily Loos die 0-1 scoorde uit een voorzet van Simo Choukoud. Na rust een nog sterker en beter ADO Den Haag, maar ook hier verzuimde we de vele kansen af te maken. Daily Loos maakte aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 binnen te schieten na een pass van Simo Choukoud 10 minuten voor het einde. Dit was de uiteindelijke uitslag, een dik verdiende overwinning voor de D1. Feyenoord/Excelsior D2 – ADO Den Haag onder 12 3 – 0 Spannende wedstrijd vandaag op Varkenoord voor de nieuwe jongens van de onder 12. Aan de spanning van de gezichten te zien zijn ze erg onder de indruk van de tegenstander. Dit is ook te merken aan het wedstrijdbeeld van de eerste helft. Met een aantal goede reddingen van Timon Fikkert houdt hij de ploeg goed op de been. Bij balbezit van ADO Den Haag zijn de spelers zeer onrustig en onwennig waardoor we weinig kunnen creëren richting de goal van Feyenoord. Aan de begin van de tweede helft lijkt ADO Den Haag wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Bij een aantal momenten hebben we de bal goed onder controle en kunnen we komen tot een degelijke opbouw waaruit ook het eerste gevaar leidt van Gino Bergwerff. Met een goede passeeractie ontspeel hij zijn directe tegenstander en dribbelt de 16 meter binnen. Hierbij wordt hij van achter neergehaald. Helaas ziet de scheidsrechter dit niet als een strafschop. Vanuit deze actie scoort Feyenoord aan de andere kant de 1-0. En heel snel volgt de 2-0 door onoplettendheid van ADO Den Haag in de verdediging. En de 3-0 was er ongelukkig. Na de doelpunten nam ADO Den Haag het heft weer in handen met een paar goede combinaties kwamen we goed op de helft van Feyenoord door en creëerden zelfs een aantal kansen. Helaas bleek dit te laat omdat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Al met al een prima wedstrijd gespeeld met goede momenten waar we op door kunnen bouwen VUC D1 – ADO Den Haag onder 11 4 – 8 ADO Den Haag onder 11 begon goed aan de wedstrijd tegen VUC D1. Na 15 minuten stond het 2-0 voor ADO Den Haag, maar daarna zakten we wat in en vergaten we druk te zetten VUC maakte al snel gelijk en kwam zelfs voor met 3-2. Vlak voor rust werd het toch nog 3-3. Na rust stond er een heel ander ADO Den Haag en na 4 minuten werd de 4e goal gemaakt. Nog geen 2 minuten later werd het 5-3.We gaven nog 1 of 2 kansjes weg maar beeïndigden de wedstrijd met een 8 -4 overwinning. Uitslagen zaterdag 3 september 2011 Excelsior R. A1 - ADO Den Haag onder 19 3 – 4 ADO Den Haag onder 17 - FC Utrecht B1 2 – 1 ADO Den Haag onder 16 - VVV/Helmond Sport B1 2 – 2 ADO Den Haag onder 15 - AZ C1 5 – 1 ADO Den Haag onder 14 - FC Twente C2 9 – 0 Alphense Boys D1 - ADO Den Haag onder 13 0 – 2 Feyenoord/Excelsior D2 - ADO Den Haag onder 12 3 – 0 VUC D1 - ADO Den Haag onder 11 4 – 8 Programma zondag 4 september 2011 ADO Den Haag onder 21 - Velo 1 14.00 uur