News

De mannen van trainer Maurice Steijn beginnen komend weekeinde aan een serie belangrijke wedstrijden. Allereerst gaat de Residentieclub op bezoek bij De Graafschap en twee weken later ontvangen de geel groenen promovendus RKC Waalwijk. Het duel in Doetinchem begint zondag om 12:30 uur. De Graafschap wacht na een nederlaag tegen Ajax (1-4) en gelijke spelen tegen FC Utrecht (uit 2-2) en Excelsior (uit 1-1) net als ADO Den Haag nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

De Doetinchemmers hebben net als vorig seizoen maar één doelstelling en dat is handhaving. Met het vertrek van enkele bepalende spelers (Boy Waterman (Alemannia Aachen), Jordy Buijs (NAC Breda), Hugo Bargas en Steve de Ridder (Southampton) heeft de selectie van de Superboeren duidelijk aan kwaliteit ingeleverd, maar dat betekent ook weer een kans voor jonge talenten om zich te profileren. Zo stroomden enkele jonge spelers vanuit het beloften elftal door naar de eerste selectie. Middenvelder Gregory Breinburg, centrale verdediger Ted van der Pavert, rechtsback Ties Evers en aanvaller Soufian el Hassnaoui wisten allen een basisplaats te bemachtigen in het team van nieuwe trainer Andries Ulderink (overgekomen van Go Ahead Eagles). Van de Pavert en El Hassnaoui wisten zelfs al te scoren. Voordat de wedstrijd aankomende zondag aanvangt, herdenkt De Graafschap de onlangs overleden Fritz Korbach middels een minuut stilte. De Doetinchemmers dragen tevens rouwbanden ter nagedachtenis aan de succesvolle oud-trainer van de club. Korbach trainde veel clubs in Nederland, maar was niet werkzaam bij ADO Den Haag. Kracht van De Graafschap is zonder twijfel de arbeidslust. In eigen huis kunnen de Superboeren uitstekende cijfers overleggen. Gevaarlijke klanten in de basiself zijn de razendsnelle spitsen Rydel Poepon en Soufian el Hassnaoui. Ook in standaardsituaties kunnen de blauw-witten voor gevaar zorgen met de fysieke kracht van onder andere Van de Pavert en Wormgoor. De Graafschap mist zondag Muslu Nalbantoglu vanwege fysiek ongemak. Aan de kant van ADO Den Haag zijn alleen Chiro N’Toko en Kevin Visser nog altijd afwezig door een blessure. Hoogstwaarschijnlijk is de verdediger na de winterstop weer fit, Visser staat al weer op het veld en is weer toewerkend naar veldtrainingen met de groep. Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Terol; Evers, Van de Pavert, Wormgoor, Fränkel; Rose, Meijer, De Leeuw, Breinburg; Poepon, El Hassnaoui Zondag is Tom van Sichem de scheidsrechter en zijn Mark Strijker en Mario Diks de assistent-scheidsrechters. Allard Lindhout is de vierde official.

Historie ADO Den Haag ging in competitieverband 18 keer op bezoek in Den Haag. De ooievaar vloog zeven keer terug met een overwinning, zes duels eindigden onbeslist en vijf wedstrijden werden gewonnen door De Graafschap. De Graafschap zat de afgelopen tien jaar slechts drie seizoenen in dezelfde divisie als ADO Den Haag. In het seizoen 2004/2005 speelden beide clubs in de Eredivisie. De ooievaars wonnen dat seizoen uit met 1-2 (0-1 Ferrie Bodde, 1-2 Youssouf El-Akchaoui) en thuis met 2-0 (1-0 Roy Stroeve, 2-0 Edson). De onderlinge ontmoetingen in 2008/2009 leverden beide ploegen één keer winst op. Uit werd er met 2-0 verloren door de groen-gelen, terwijl er in eigen huis een 1-0 (Powel) zege werd geboekt. Laatste drie ontmoetingen Eredivisie in Doetinchem De Graafschap - ADO Den Haag 1-0 - 13-03-`11; 10. Poepon 1-0 De Graafschap - ADO Den Haag 2-0 - 21-09-`08; 44. Oost 1-0, 70. Van den Ouweland 2-0 De Graafschap - ADO Den Haag 1-2 - 24-10-`04; 15. Bodde 0-1, 60. Kalezic 1-1, 73. El-Akchaoui 1-2 Onder andere Mirano Carrilho, Boudewijn de Geer, Hans van de Haar, Peter Hofstede, Peter Jüngschlager, Berry Powel, Stefan Postma, Tomasz Rzasa, Jan-Paul Saeijs en Boy Waterman droegen zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van De Graafschap.