News

Anders dan de uitslag doet vermoeden hebben de ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond 19 augustus op het Sportpark Kastelenring te Leidschendam een eenvoudige overwinning behaald op de Belgische topclub Lierse SK. Na een 0-0 ruststand was het uiteindelijk in de tweede helft Arlette Almeida die op voorbereidend werk van Marjolijn van den Bighelaar (ex-Willem II) de Haagse ploeg naar de overwinning schoot.

ADO Den Haag domineerde over de gehele wedstrijd tegen een stug verdedigend Lierse SK. Maar het miste enige scherpte om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Beide ploegen misten wel een aantal speelsters in verband met verplichtingen richting de nationale teams. Bij Lierse SK ontbraken vier speelsters in verband met de wedstrijd België – Rusland (getraind door de Nederlandse oud-bondscoach Vera Pauw) die een dag later wordt gespeeld. Aan de zijde van ADO Den Haag bleven Jeanine van Dalen, Lisanne Grimberg en Esther Scheenaard uit voorzorg met lichte blessures aan de kant.

Ook de Haagse aanvoerder Mandy van den Berg en Leonne Stentler waren niet van de partij in verband met een tiendaagse reis naar China van de Oranjevrouwen. Het Nederlands elftal (nr. 13 FIFA-ranking) speelt daar op 22 en 24 augustus twee oefenwedstrijden tegen China (nr. 15 FIFA-ranking) ter voorbereiding op de kwalificatiereeks EK 2013 die in september van start gaat. Op donderdag 24 november zal de Nederlandse vrouwenselectie in deze reeks in het Haagse Kyocera stadion aantreden tegen Kroatië.