News

In weken van transferperikelen zijn er altijd weer momenten waarop iedereen even stil valt en zich realiseert wat echt belangrijk is: gezondheid. De spelers van ADO Den Haag kregen woensdagmiddag bezoek van Demi, negen jaar en onder behandeling omdat er bij haar kanker is geconstateerd.

Dit ijzersterke kleine meisje is in het ziekenhuis begonnen met armbandjes maken en deze verkoopt ze nu via haar stichting Demi Hope, om verbeteringen aan te kunnen brengen in het Sophie Kinderziekenhuis. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander wat kinderen nodig hebben in de zware tijden in het ziekenhuis.

Samen met haar familie kwam Demi aan het eind van de training het veld op om samen met haar vader aan bijna dertig spelers en trainers uit te leggen wat haar is overkomen en wat ze nu doet met de stichting. Ga er maar aan staan, als je nog zo jong bent. En dan ook nog met een cameraploeg en een radioverslaggever in je kielzog. Eenmaal binnen deelde Demi enveloppen uit waarin groengele bandjes voor de jongens en wit met roze kralenarmbandjes voor hun moeders of vriendinnen zaten. Stilte in het spelershome van ADO Den Haag, het gebeurt niet vaak, maar Demi had de volledige aandacht van alle jongens met haar indrukwekkende verhaal en het lef dat ze toonde door gewoon op iedereen af te stappen en enthousiast de armbandjes te laten zien.

In Wesley Verhoek vond ze meteen een nieuwe vriend, want hij beloofde haar direct om te gaan helpen bij de Stichting. Dus als er bijzondere evenementen zijn vanuit Demi Hope, zal Wesley daarbij zijn.

Lex Immers ging meteen zijn wedstrijdshirt halen voor Demi en samen met Maurice Steijn vertelde hij dat er vanuit de spelerspot een donatie gedaan zal worden naar Demi Hope. Voor wie dat ook wil of meer wil weten: www.demihope.nl.