Met kennis werken aan een goede gezondheid voor iedereen doen we binnen de gehele kennisketen, van fundamenteel onderzoek tot implementatie. Het brede werkterrein van de gehele kennisketen maakt ZonMw uniek als organisatie. Hoe onze organisatie in elkaar zit en wat onze werkwijze is, vindt u op deze pagina.
Breed werkterrein

Met allerlei subsidieprogramma’s stimuleren en financieren wij kennisontwikkeling op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Daarnaast stimuleren we het gebruik van de ontwikkelde kennis en signaleren waar kennis nodig is. Zo blijven we inspelen op de veranderende wereld om ons heen.

We vergroten relevantie, kwaliteit en impact van kennis en innovaties en versnellen de praktijktoepassingen om zo bij te dragen een goede gezondheid voor iedereen. Daarbij ondersteunen we als organisatie de gehele kennisketen; van fundamenteel onderzoek, tot praktijkgericht- en actieonderzoek tot implementatieprojecten.

Binnen de organisatie staan maatschappelijk relevante thema’s centraal. Deze thema’s worden – in de vorm van programma’s – binnen verschillende clusters uitgevoerd. Elk cluster heeft zijn eigen team met leidinggevende. De stafafdelingen Beleid, Advies en Strategie (BAS) en Bedrijfsvoering ondersteunen de organisatie. De organisatie als geheel staat onder leiding van algemeen directeur Véronique Timmerhuis. Zij werkt daarin samen met het managementteam dat bestaat uit twee directeuren programma’s, die de inhoudelijke clusters aansturen, en de afdelingshoofden BAS en Bedrijfsvoering. Het ZonMw-bestuur is het hoogste bestuursorgaan van ZonMw.