News

Het woord verliezen leek niet voor te komen in het woordenboek van het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Helaas is er vrijdagavond een einde gekomen aan de sterke startreeks van de equipe van coach Sarina Wiegman. De ooievaars moesten hun meerdere erkennen in Club Brugge KV: 2-0.

Na zeges op Anderlecht (1-4) en KAA Gent (4-2) wachtte ADO Den Haag in de derde speelronde van de BeNe League opnieuw een Belgische tegenstander: Club Brugge KV. Blauwzwart eindigde vorig seizoen op de laatste plaats van de BeNe League B. Met een gedeelde vierde plaats in de BeNe League A deed ADO Den Haag het dus beduidend beter. Club Brugge KV, dat een plaats bij de beste acht van de Belgisch-Nederlandse competitie ambieert, behaalde in de ouverture van het nieuwe seizoen een 0-0 gelijkspel tegen Ajax. Dat resultaat werd vervolgd met een 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht, waardoor de club na twee speelrondes was terug te vinden op de twaalfde plaats. ADO Den Haag en Club Brugge KV troffen elkaar nog niet eerder. Locatie was vandaag het Van Caloen Stadion in Varsenare, ongeveer vijf kilometer ten westen van Brugge. De formatie van trainer Filip Wydock hoopte daar de eerste overwinning van het seizoen 2013/’14 in de wacht te slepen. Helaas voor ADO Den Haag slaagde Club Brugge KV in die missie. Al vroeg in de wedstrijd kreeg ADO Den Haag de deksel op de neus. In de derde minuut belandde een vrije trap van Nicky Vandenabeele snoeihard onder de lat van keepster Barbara Lorsheijd: 1-0. Een tegenvaller voor de groengelen, die in de zevende minuut hun eerste kans ontwikkelden. Lisanne Grimberg vond echter doelvrouw Kim Dossche op haar weg. Het eerste kwartier eindigde met een schot van Renate Jansen over het doel van de gastvrouwen, maar ADO Den Haag bleef aandringen. De 1-1 hing dan ook meer in de lucht dan de 2-0. Na een klein halfuur was het Grimberg die werd neergelegd. De gegeven vrije trap raasde helaas over het doel van Club Brugge KV. De 1-0 tussenstand zou uiteindelijk ook de ruststand zijn. Ook na rust bleef ADO Den Haag aanzetten. Zo belandde een hoekschop van de Haagse dames via de kluts bijna in het doel van Club Brugge KV. De eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf werd gevolgd door een kopbal van Jansen over het doel en een vrije schop zonder resultaat. Het was het verhaal van de wedstrijd: ADO Den Haag creëerde mogelijkheden, maar de bal wilde er maar niet in. Yvette van der Veen brak door op de rechtervleugel en ondernam een kans. Maar helaas, ook deze inzet wilde er niet in. De tijd tikte langzaamaan steeds sneller weg. Pas zeven minuten voor tijd ontwikkelde Club Brugge KV de eerste kans van de tweede helft. Een vrije trap van Silke Demeyere betekende de margeverdubbeling en tevens de genadeklap voor ADO Den Haag: 2-0. Uitblinker aan de kant van de thuisploeg was vandaag invalster Jana Coryn, die vijf minuten voor tijd Lorsheijd op haar weg vond. De wedstrijd eindigde met een kopbal van Lucienne Reichardt, slechts luttele centimeters naast het doel van Club Brugge KV. ADO Den Haag was vrijdagavond de beter voetballende ploeg, maar in de voorhoede werd telkens gestuit op het verdedigingsblok van Club Brugge KV, bestaande uit Heleen Jaques en Bieke Vandenbussche. Teleurstellend en opvallend tegelijkertijd, want normaal gesproken weet ADO Den Haag wel om te gaan met scoringsmogelijkheden. Het kan echter niet altijd meezitten... ADO Den Haag, dat vandaag onder toeziend oog van bondscoach Roger Reijners de eerste nederlaag van het seizoen leed, heeft afstand moeten nemen van de koppositie van de BeNe League. Na drie speelrondes staat de puntenteller op zes. Dat zijn weliswaar evenveel punten als SC Heerenveen, maar de Friezinnen zijn nog niet in actie gekomen in de derde speelronde van de gemixte competitie.