Het dameselftal van ADO Den Haag heeft de uitstekende start tijdens de ouverture van het nieuwe BeNe League-seizoen een vervolg gegeven in het thuisduel met KAA Gent. De club uit de Residentie hield een vroeg verkregen voorsprong keurig vast tegen de vereniging uit Oost-Vlaanderen: 4-2.

KAA Gent, een nieuwkomer in de BeNe League, begon het nieuwe seizoen met een verrassende 1-0 overwinning op FC Utrecht. Opmerkelijk, want gedurende de voorbereiding in aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang verloor KAA Gent al haar confrontaties met BeNe League-tegenstanders. Wel wist de Belgische club te triomferen in ontmoetingen met clubs uit de lagere nationale divisies. ADO Den Haag, dat tijdens de openingsronde een klinkende 1-4 zege behaalde op bezoek bij Anderlecht, hoopt dit seizoen een gooi te doen naar het kampioenschap en prolongatie van de KNVB Beker. Een andere doelstelling dan KAA Gent, dat zich dit seizoen hoopt te handhaven in de BeNe League. De verwachting was dan ook dat de Hagenezen er direct op zouden klappen tegen De Buffalo`s. Aan de verwachting werd al binnen één minuut voldaan. Lisanne Grimberg leverde een voorzet op maat vanaf de rechtervleugel en vond Renate Jansen bij de tweede paal. Nadat de 22-jarige spits de bal in de eerste instantie tegen doelvrouw Nicky Evrard schoot, kon zij het leer vanuit de rebound alsnog vrij eenvoudig tegen het midden van het net werken: 1-0. Na een fase met kansen over en weer besloot Jassina Blom het eerste kwartier met een eigenlijk niet te missen mogelijkheid. Toch wist keepster Barbara Lorsheijd de schuiver te pareren, ook omdat het een zwak schot betrof. Doelpuntenmaker in de zestiende minuut was Jansen, die een vrije trap van een meter of twintig keurig in de linkerhoek krulde: 2-0. De margeverdubbeling werd gevolgd door een schot uit de tweede lijn van Kitty Susan, die haar kiezelharde inzet gekeerd zag worden door Evrard. ADO Den Haag was overduidelijk de bovenliggende partij. Voor KAA Gent was het nu al een kwestie van schade beperken, een taak die al onmogelijk leek te worden toen Elien van Wynendaele de bal na 25 minuten uit een lage voorzet van Jansen bij de eerste paal in eigen doel werkte: 3-0. In de 38e minuut werd Jansen ook de aangever bij de 4-0. In het doelgebied van KAA Gent wurmde Lisanne Grimberg zich in scoringsrijke positie. Vanuit de kluts tekende de 20-jarige spits aan voor haar derde doelpunt van het seizoen. Ondanks het ruime krachtsverschil lukte het ADO Den Haag niet om met een clean sheet de kleedkamers op te zoeken. In de slotminuut benutte Evelien van Sinay een penalty na een handsbal: 4-1. Lorsheijd dook naar de juiste hoek, de rechterhoek, maar keerde het speeltuig niet. Desalniettemin kon de tweede helft worden afgedaan als een formaliteit. Reeds vroeg na rust nam Susan de rol van Jansen over als gevaarlijkste dame aan Haagse zijde. Respectievelijk een pegel en een kopbal konden het ‘Oh oh Den Haag’ echter niet uit de boxen doen galmen. Net toen het eerste kwartier na rust wat dood leek te bloeden, bracht Blom de spanning terug in de wedstrijd door de bal in de één-op-één-situatie met Lorsheijd over de grond in het doel te schieten: 4-2. Onnodig, want ADO Den Haag was de betere van de twee. Dat bleek ook wel aan de daaropvolgende fase, waarin meer aanspraak werd gemaakt op de 5-2 dan op de 4-3. De ooievaars bevonden zich veelal op de helft van de tegenstander, maar echt doordrukken deden zij niet. Schotpogingen bleven beperkt tot ongevaarlijke afstandsschoten, waardoor de hoop bleef bestaan in het kamp van KAA Gent. Ruim een kwartier voor tijd leverde een counter zelfs bijna de aansluitingstreffer op. Margaux van Ackere waande zich een weg naar het doel van ADO Den Haag, maar Lorsheijd stond gelukkig op te letten. In het slotkwartier kwam het een paar keer voor dat alle veldspeelsters van ADO Den Haag zich op de helft van de tegenstander bevonden. Typerend voor het speelbeeld. Waar het eerste bedrijf de helft was van de inmiddels gewisselde Jansen, daar was het Susan die na rust de grootste mogelijkheden ontwikkelde. Doelpunten werden echter niet meer gemaakt door ADO Den Haag en KAA Gent, die in respectievelijk de eerste en de tweede helft een doelpunt afgekeurd zagen worden. Zo wonnen de groengelen het treffen uiteindelijk terecht, al was het aan Lorsheijd te danken dat KAA Gent niet drie keer tot scoren kon komen na de uit handen gegeven 4-0 voorsprong die na 38 minuten al was bereikt. ADO Den Haag hervat de BeNe League komende vrijdag met een uitwedstrijd tegen Club Brugge KV. Het treffen op bezoek bij Blauwzwart begint om 20:30 uur. Exact een week later, dan wel om 19:30 uur, treft de club uit de Hofstad Oud-Heverlee Leuven in het Zuid-Hollandse Kyocera Stadion.