News

ADO Den Haag heeft na een keurige 0-3 zege bij GVVV de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Donderdag wordt bekend wie de tegenstander wordt. Op Sportpark Panhuis in Veenendaal was het behoorlijk druk, het was een lekker bekersfeertje en vele bezoekers liepen in de groengele/blauwwitte wedstrijdsjaal. Een mooie Hollandse voetbalavond eindigde in een overwinning voor de profs, maar de amateurs vochten wel voor elke meter.

Zoals bijna altijd bij de eerste rondes van de KNVB Beker, maakte de thuisspelende amateurclub er een mooi festijn van. Met muziek, veel publiek, veel enthousiasme, veel kinderen en ook heel behoorlijk voetbal. Want GVVV vocht voor wat het waard was en dat was zeker in de eerste helft behoorlijk veel. Steeds zat er een voet of een teen tussen een aanval die ADO Den Haag op wilde zetten.

Beide ploegen gingen zodoende de kleedkamers in met een 0-0 ruststand na een felle eerste helft waarin behoorlijk veel meters werden gemaakt door beide ploegen. ADO Den Haag viel in het eerste kwartier volle bak aan en kreeg ook een aantal aardige kansen, maar de bal wilde er niet meteen invliegen. Heel brutaal kwam GVVV steeds beter in het spel en liet zich goed zien in deze krachtmeting met profs. De beste kans was voor Sherwin Grot. Hij ging door op links en zijn balletje rolde over de achterlijn bijna de goal in, Aaron Meijers kon wegwerken. ADO Den Haag zette daar zeker vijf goede kansen tegenover. Cabral en Van Duinen waren in een combinatie gevaarlijk, Van Duinen kopte een voorzet van dezelfde Cabral net naast, Wormgoor kreeg de bal net niet lekker op zijn hoofd uit een corner, Van Duinen zette Alberg in scoringspositie maar keeper Jansen redde heel knap en Aaron Meijers kwam na een actie mooi door maar zijn schot was net niet venijnig genoeg.

Het gevoel in de rust was dat als ADO Den Haag vol zou houden, de weerstand van GVVV een keer op zou moeten houden. En zo ging het precies. Net na de rust waren er al wat kansen. Na een kwartiertje kwam Beugelsdijk in volle vaart mee op en werd hard gestuit op de rand van de zestien. Na een lange blessurebehandeling stonden Holla, Cabral en Wormgoor achter de bal. Iedereen dacht dat de eerst- of tweede genoemde de bal zou nemen, maar Wormgoor krulde de bal simpel en laag langs de muur en de keeper.

Daarmee was eigenlijk het verzet van GVVV gebroken, er vielen direct meters meer ruimte en de ene na de andere voorzet werd de zestien in geslingerd. Kramer, Van Duinen, Cabral, allemaal waren ze gevaarlijk. Net als zaterdag was het Mathias Gehrt die scoorde. Van Duinen bereidde perfect voor over de rechterbuitenkant, gaf em aan Gehrt en die maakte em keurig af. Van Duinen beloonde zichzelf uiteindelijk ook nog voor het harde werken met een goal, hij kwam op snelheid dwars door het midden en schoot hard in. Een nette 0-3 overwinning, we bekeren verder!