Het is Jong ADO Den Haag niet gelukt voor de zesde keer op rij ongeslagen te blijven. De ploeg van coach Ekrem Kahya ging maandagavond op het kunstgras van Vredenburch met 0-2 onderuit tegen de beloften van Heracles Almelo. Ondanks het hoge tempo kenmerkte de wedstrijd zich door een gebrek aan kansen. De goals vielen dan ook respectievelijk door slecht dekken van ADO Den Haag en een prachtige, rake vrije trap van de gasten.

Beide teams begonnen heel fel aan de wedstrijd. Het verklaarde de hoge balcirculatie. Het leverde Heracles Almelo in de achtste minuut een uitstekende kans op via Jaroslav Navratil. De spits werd door Oussama Tannane de diepte ingestuurd en leek te scoren. ADO Den Haag-keeper Sebastiaan Meeuwissen wist echter een doelpunt de voorkomen door redding te brengen met zijn been. Een paar tellen later leek ook Catalin Tira alleen op de keeper af te lopen, maar Dennis Telgenkamp trapte de bal met een sliding voor de voeten van de Roemeen weg. Het bleken spaarzame hoogtepunten. Door goed druk zetten van Heracles Almelo kon ADO Den Haag voorin weinig uitrichten. En de Haagse defensie gaf weinig weg, waardoor de uitploeg alleen voor wat gevaar kon zorgen via afstandsschoten. Vlak voor rust wist ADO Den Haag er toch een keer uit te komen. Op links bediende Mitchell Schet de uitblinker van vorige week tegen Jong FC Volendam: Mitchell de Vlugt. De poging van de middenvelder werd in de korte hoek verijdeld door Telgenkamp. Het hoge tempo werd ook aan het begin van de tweede helft vastgehouden. Maar de strijd werd vooral op het middenveld uitgevochten. Zo bleef het aantal kansen wederom schaars. Dat Heracles Almelo na een uurtje op voorsprong kwam, mocht ADO Den Haag zichzelf aanrekenen. Een corner van Tannane belandde bij de tweede paal, waar Tom Oostinjen volledig vrij stond. Voor de verdediger was het dan ook een koud kunstje de bal tegen de touwen te werken. Na de openingstreffer controleerde Heracles Almelo het duel. ADO Den Haag probeerde het wel door de bal achter de vijandelijke verdediging te leggen, maar de mannen van Kahya waren daarbij niet zuiver genoeg. Zo ging de ploeg van coach John Stegeman onbedreigd op de overwinning af. De 0-2 uit een mooie vrije trap van Tannane in de blessuretijd was slechts voor de statistieken. De nederlaag doet ADO Den Haag geen goed op de ranglijst. De groen-gelen zijn maar liefst drie plekken gezakt naar een achtste positie. Uit elf duels zijn er vijftien punten behaald. De wedstrijd tegen Heracles Almelo was de laatste voor de winterstop. De beloften komen pas 20 januari weer in actie. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong NEC/FC Oss. De aftrap is om 18.30 uur.