News

Het is de beloften van ADO Den Haag niet gelukt het eerste thuisduel van het seizoen te winnen. De mannen van coach Ekrem Kahya gingen op het kunstgras van Vredenburch met 1-3 onderuit tegen Jong NEC/FC Oss. Alle tegengoals vielen voor de rust. Na de pauze werd ADO Den Haag iets beter, maar verder dan een doelpunt van Mitchell Schet kwamen de groen-gelen niet.

ADO Den Haag liep al snel na het beginsignaal achter de feiten aan. Een vrije trap van Alireza Jirandeh werd goed gered door Martijn de Zwart. De Haagse goalie tikte de bal echter voor de voeten van Tobias Haitz, die zo eenvoudig voor de openingstreffer kon zorgen. De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en creëerde na de 0-1 aardig wat kansen. Vooral over de linkerflank was ADO Den Haag erg sterk. Zo schoot Michiel Kramer net naast uit een voorzet van linksback Tyrone Ebuehi en vond Schet keeper Joshua Smits op zijn weg naar glorie uit een voorzet van Papito Merencia. Ondanks de betere kansen aan Haagse zijde was het NEC/FC Oss dat de score verdubbelde. Weer lag er een persoonlijke fout aan ten grondslag. De Zwart speelde de bal op Merencia. De middenvelder keek niet goed om zich heen en zo kon Dadi Bergsson hem de bal ontfutselen. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om doeltreffend af te ronden: 0-2. Vlak voor rust kwam aan de Haagse illusie op alsnog een goed resultaat een einde. De verdediging van ADO Den Haag pakte Bergsson niet goed aan toen hij de bal kreeg toegespeeld. Hij kon daardoor makkelijk wegdraaien, richting het doel lopen en met zijn tweede treffer van de avond voor 0-3 zorgen. Na rust wisselde verdediger Danny Bakker en middenvelder Mike Tros van positie om zo meer grip op het middenveld te krijgen. Het bleek een goede zet, want al na drie minuten wist ADO Den Haag te scoren. Een voorzet op links van Malcolm Esajas werd bij de tweede paal uitstekend binnen gekopt door Schet: 1-3. ADO Den Haag bleef daarna redelijk spelen en er leek nog een goal in de lucht te hangen. Het was andermaal Schet die daar een kans toe kreeg uit een counter. De rechtsbuiten legde de bal (niet goed) af in plaats van zelf te schieten en hielp zo een dot van een kans om zeep. Even later kon Schet ook niet juichen toen hij net naast schoot uit een lange aanval. De laatste twintig minuten van de wedstrijd kon ADO Den Haag geen vuist meer maken. De aanvallers bewogen te weinig, waardoor ze ook nauwelijks gevaar konden stichten. In de laatste fase van het duel moest de ploeg van Kahya zelfs oppassen dat ze niet nog meer treffers om de oren kregen. Jordy Tutuarima schoot net naast uit een vloeiende counter en Youri Loon zag een vlammend schot over de lat getikt worden door De Zwart. Zo bleef het bij 1-3. Door de nederlaag is ADO Den Haag samen met Fortuna Sittard en FC Dordrecht de enige ploeg zonder punten. Ze verloren allemaal twee keer. De Haagse beloften moeten nog even wachten om sportieve revanche op zichzelf te kunnen nemen. Pas op 16 september staat het volgende duel op het programma. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong Vitesse dat tweede staat in Divisie A van de beloftencompetitie. De aftrap is, zoals gewoonlijk, om 18.30 uur.