ADO Den Haag heeft voor de zevende keer op rij niet verloren. Tegen bekerfinalist PEC Zwolle sprokkelde de ploeg van de ongeslagen Henk Fraser toch weer een punt: 1-1.

Voor de Hagenaars stond er meer op het spel dan voor de ploeg uit Overijssel. De Zwollenaren zijn zo goed als veilig en krijgen met de bekerfinale tegen Ajax nog een mooie seizoensafsluiting. Bij een landstitel van de Amsterdammers leidt dat, ongeacht het resultaat in de bekerfinale, zelfs tot Europees voetbal. Hoewel de groen-gelen door het bereiken van de play-offs zelfs via een omweg ook nog continentaal voetbal kunnen bereiken, is de eerste zorg vooral om degradatie te voorkomen. Bij winst zou de ploeg van Henk Fraser, met nog maar vijf duels te gaan, hiervoor een grote stap in de goede richting zetten. Daarnaast wilden de Hagenaars revanche voor de smadelijke 6-1 nederlaag in Zwolle.

ADO Den Haag begon voorzichtig aan het duel en keek na twintig minuten zelfs tegen een achterstand aan. Toen Gianni Zuiverloon en Gino Coutinho tegen elkaar botsten kon Maikel van der Werff ongehinderd een corner van Bart van Hintum inkoppen: 0-1. Pas toen schakelden de groen-gelen over op een hoger tempo en Tom Beugelsdijk leek na 38 minuten een voorzet van Zuiverloon binnen te koppen. Maar doelman Kevin Begois kon nog net met zijn voet redding brengen.

De gelijkmaker zou vijf minuten later volgen. De Zwollenaren kwamen niet onder de Haagse druk uit. Aaron Meijers kopte de bal richting Roland Alberg, die de bal vanaf 25 meter in de kruising joeg: 1-1. Het was alweer het vijfde doelpunt in vijf duels voor de aanvaller.

In de tweede helft konden de Hagenaars niet echt doordrukken, zodat de ingevallen derde doelman van PEC, Leon ter Wielen, zijn doel kon schoonhouden.

Pas in de slotfase ontstond er weer enige hectiek en mocht ADO Den Haag van geluk spreken dat de spitsen van de tegenstander het vizier niet op scherp hadden staan. Eerst ging Guyon Fernandez alleen door richting Coutinho maar kon Beugelsdijk redding brengen. Twee minuten voor tijd was invaller Fred Benson op weg naar de winnende treffer maar oog in oog met Coutinho schoot hij de bal naast. De Hagenaars konden in de slotfase via Mike van Duinen en Yanic Wildschut nog gevaarlijk worden, maar ze troffen geen doel.

Door het gelijkspel blijft ADO Den Haag op de dertiende plek staan. De Hagenaars spelen komende woensdag de door de nucleaire top uitgestelde wedstrijd tegen FC Twente. Het inhaalduel in Enschede, dat zonder de geschorste Beugelsdijk en Van Duinen moet worden afgewerkt, begint om 19.45 uur.