In de jacht op punten is ADO Den Haag in het duel tegen NAC Breda op een gelijkspel blijven steken. De Hagenaars hadden een klein overwicht maar konden dat helaas niet in winst omzetten. In het Kyocera Stadion werd het 1-1.

NAC met een kater naar het Kielegat sturen, dat was de opdracht voor ADO Den Haag in het carnavalsweekend. Maar in plaats van een zege en deze tegenstander tot op een punt naderen, moest de ploeg van Henk Fraser met een gelijkspel genoegen nemen. De groengelen hadden gezien het spelbeeld iets meer dan de bezoekers verdiend, maar een winnende treffer leverde dat niet op. Bijna een uur lang gebeurde er weinig in het duel. De Brabanders koesterden hun tiende plek en waren niet met aanvallende gedachten naar het Kyocera Stadion gekomen. ADO Den Haag speelde compact en gegroepeerd, waardoor veel ballen werden veroverd. Maar in balbezit kon de thuisploeg ook geen vuist maken.

Tegen de verhouding van het spel in bracht Elson Hooi de bezoekers in de 55e minuut op voorsprong, maar zes minuten later maakte Roland Alberg alweer gelijk. Daarna keerde de patstelling terug en konden beide ploegen nog maar weinig uitrichten.

NAC had zich vooral in de eerste helft in zijn verdedigende stellingen teruggetrokken en ADO Den Haag zorgde ervoor dat de angel uit ieder mogelijk Brabants gevaar werd gehaald. In balbezit drukte de thuisploeg ook niet door, zodat er weinig kansen kwamen. Behalve een aantal halve mogelijkheden kende het duel in de eerste helft geen opwindende momenten. Na de rust was het spelbeeld niet veel anders, maar toch kwamen de bezoekers met hun eerste kans van de wedstrijd op voorsprong. Invaller Elson Hooi, die voor meer aanvallende impulsen moest zorgen, liep richting doel en kreeg van ex-ADO Den Haag-spits Rydell Poepon de bal op maat. De aanvaller schoof het speeltuig vervolgens langs doelman Robert Zwinkels: 0-1.

De Hagenaars gingen meer op de aanval spelen en dat leverde in de 63e minuut de gelijkmaker op. Een lange bal van Danny Holla leek voor Alberg, die tussen Henrico Drost en Sepp De Roover stond, onbereikbaar, maar hij kreeg een nieuwe kans toen de Belgische rechtsback te veel tijd nam bij het uitverdedigen. De aanvaller gleed de bal in het doel: 1-1. Direct daarna kwamen de Hagenaars goed weg, toen Adnane Tighadouini een strakke voorzet van Hooi maar net naast het doel tikte.

De thuisploeg nam vervolgens weer het heft in handen maar tot echte kansen leidde dat niet meer. Alleen Gianni Zuiverloon kopte nog een vrije trap van Danny Holla over het doel.

Henk Fraser blijft zodoende ook in het zijn vierde duel als hoofdtrainer ongeslagen. De Hagenaars doen er, gezien de stand op de ranglijst, goed aan om volgende week zondag opnieuw punten te halen. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij RKC Waalwijk. De aanvang van dat duel is 12.30 uur.