ADO Den Haag heeft in een meeslepend voetbalgevecht de eerste thuiswedstrijd na de winterstop gewonnen. Tegen titelkandidaat Feyenoord gaf de Haagse wil om te winnen uiteindelijk de doorslag. De ploeg van Maurice Steijn behaalde, net als vorig seizoen, een belangrijke zege: 3-2.

Iedereen die met het lot van ADO Den Haag begaan is, eiste het min of meer van de spelers. Het schuim moest in de mondhoeken staan en er moest karakter getoond worden. De Hagenaars hebben hun fans daarin niet teleurgesteld. Dankzij het knokken voor iedere meter gingen de groen-gelen zelfs met een 2-0 voorsprong rusten. In de tweede helft kwam Feyenoord langszij en leken de Hagenaars even onder de druk te bezwijken. Maar een treffer van Roland Alberg betekende drie heel belangrijke punten in het streven om de degradatieplaatsen te ontlopen. ADO Den Haag speelde gegroepeerd en gedisciplineerd waardoor Feyenoord het moeilijk op het kunstgras van het Kyocera Stadion had. Toch liet Jean-Paul Boëtius in de eerste helft twee keer de kans op de openingstreffer liggen. De eerste keer schoot hij, na een pass van John Goossens, naast. De twee poging eindigde, na een combinatie met Graziano Pellè, naast het doel van Gino Coutinho.

De Hagenaars konden maar sporadisch uit hun verdedigende stellingen komen en waren alleen via standaardsituaties gevaarlijk. Na een half uur kopte uitblinker Tom Beugelsdijk een vrije trap van Holla op het doel, maar de inzet miste kracht. Zes minuten later was het duo Beugelsdijk-Holla wel doeltreffend. De middenvelder legde een corner bij de tweede paal waar de verdediger boven Lex Immers uitkwam en de bal in de verre hoek kopte: 1-0.

Was de voorsprong al een enorme opsteker voor de groen-gelen, in blessuretijd van de eerste helft werd het nog mooier. Ricky van Haaren en Mitchell Schet zetten een aanval op, waarna de opgekomen Dion Malone de voorzet mocht geven. In het midden was Danny Bakker meegelopen om de bal in de verre hoek te koppen: 2-0. In de tweede helft konden de Hagenaars aanvankelijk makkelijk standhouden, maar na een uur werd de druk van Feyenoord groter. De Rotterdammers kregen in de 67e minuut via Immers een goede kans, maar Coutinho kon redding brengen.

Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Pellè controleerde de bal onvoldoende om op het doel af te werken maar hij legde de bal terug op Jordy Clasie. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de middenvelder de bal in de kruising: 2-1. De bezoekers gingen weer geloven in een goed resultaat en het duurde niet lang voordat de gelijkmaker op het bord stond. Wat onhandig uitverdedigen van Aaron Meijers zorgde ervoor dat invaller Samuel Armenteros in de 74e minuut de bal bij Immers kon bezorgen. Uit diens voorzet had Pellè vervolgens geen enkele moeite om van dichtbij te scoren: 2-2.

De thuisploeg leek op een bokser in de touwen, maar de ploeg van Steijn veerde nog een keer op. In de 77e minuut won Holla een cruciaal duel van Immers en bediende Alberg op links. De aanvaller speelde de bal met zijn borst door naar Mike van Duinen en kreeg het speeltuig daarna terug. Met zijn eerste doelpunt in Haagse dienst, een schot in de lange hoek, besliste hij de wedstrijd in het voordeel van de hekkensluiter. In het verloop van het duel bleven de Hagenaars met enig kunst- en vliegwerk overeind, al kreeg Feyenoord nog weinig echte kansen. Alleen Stefan de Vrij was nog dichtbij de gelijkmaker. De verdediger schoot in blessuretijd vanaf dertig meter, maar het speeltuig zeilde net naast het doel.

ADO Den Haag speelt komende zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveen. De aftrap in Friesland wordt om 18.45 uur verricht. Dan is het zaak dat de Hagenaars opnieuw strijdlust aan de dag leggen en de punten naar Den Haag brengen.