ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 2004 weer een competitiewedstrijd in eigen huis gewonnen van FC Twente. De ploeg van trainer Michel Jansen kwam nog knap terug van een 2-0 achterstand, maar Mike van Duinen besloot in de 88ste minuut de turbo aan te zetten, langs twee Twente verdedigers te snellen en de 3-2 in te schieten. Een historisch kunstgrasdoelpunt. En zo levert de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras drie punten op. Extra knap aangezien FC Twente tot vanavond koploper was.

ADO Den Haag begon goed op het nieuwe `gras` in het Kyocera Stadion. De mannen van trainer Maurice Steijn wisten de Tukkers goed vast te zetten en gunden de bezoekers geen meter ruimte. Ondanks het lichte veldoverwicht kon ADO Den Haag geen mogelijkheden creëeren. Het bleef bij wat geblokte schoten, gevaarlijk indraaiende vrije trappen en hoekschoppen. FC Twente kreeg in het eerste half uur twee mogelijkheden. Dusan Tadic nam een voorzet op de slof maar zag deze over het doel van Gino Coutinho gaan. En in de 31e minuut was het Felipe Gutierrez die uit een hoekschop rakelings naast het Haagse doel kopte.

Kyle Ebecilio kreeg de grootste mogelijkheid op de openingstreffer. Een afgeketste vrije trap kwam in de 42ste minuut voor zijn voeten maar de oud-speler van Arsenal schoot in kansrijke positie gehaast naast. Even daarvoor hielp Quincy Promes al een dot van een kans om zeep. Het had niet veel gescheeld of ADO Den Haag ging met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in. Was het niet dat Gehrt een voorzet van Roland Alberg op de voet van Michiel Kramer kopte en de bal zo niet in, maar naast het Twentse doel rolde.

ADO Den Haag begon furieus aan het tweede bedrijf. Een groen gele wervelstorm trok richting het Twentse doel. Een snoeiharde kopbal van Kramer werd nog uit het doel getikt door Nick Marsman maar de goalie van de Tukkers bleef even later het antwoord schuldig op een zuivere kopbal van Danny Bakker. De pas 18-jarige centrale verdediger promoveerde in de 51ste minuut een vrije trap van Danny Holla tot openingstreffer: 1-0. Drie minuten later was daar de verdubbeling van de score. Roland Alberg bediende Mathias Gehrt met een steekpass waarna de kleine middenvelder oog in oog met Marsman kwam te staan. Zijn poging werd knap gered, maar in de rebound behield Gehrt het overzicht en zag hij Gouriye scoren uit zijn voorzet: 2-0. Nadat de Haagse storm was gaan liggen, waren het twee Twentse wissels die het tij moesten doen keren. Jesus Corona en Luka Djordjevic kwamen voor Kyle Ebecilio en Youness Mokhtar. Djordjevic was al twee keer dicht bij een doelpunt waarna hij Luc Castaignos in de 69e minuut de spanning terug zag brengen na een voorzet van Tadic: 2-1.

FC Twente bleef aandringen en ADO Den Haag liet zich te ver terugzakken. In de omschakeling gaf Gouriye een onzuivere pass waardoor FC Twente weer kon aanvallen. Een steekbal van Djordjevic was de ADO Den Haag verdedigers te machtig. De mee opkomende Roberto Rosales schoot de bal in de 76e minuut langs Coutinho: 2-2.

Even later was daar bijna de 2-3. Coutinho redde zijn ploeg echter door uitstekend te pareren op pogingen van Djordjevic en Castaignos. Acht minuten voor tijd was het opnieuw Djordjevic die kansrijk was. Ditmaal hoefde Coutinho niet te redden want de volley verdween over het Haagse doel. De spanning nam vervolgens toe en beide ploegen gingen voor de winst. In de 88e minuut was Van Duinen het zat en schakelde de turbo versnelling in. De rossige aanvaller snelde op links langs twee Twente verdedigers alsof deze er niet stonden. Zijn keiharde schot verdween vervolgens prachtig in het dak van het doel: 3-2.

In de slotminuten was het nog billen knijpen maar na drie minuten blessuretijd floot arbiter Tom van Sichem voor het verlossende eindsignaal. En zo verslaat ADO Den Haag kampioenskandidaat FC Twente.