Het vrouwenteam van ADO Den Haag heeft de A-selectie van hoofdtrainer Maurice Steijn niet kunnen laten zien hoe je Noord-Brabanders aan banden moet leggen. Tegen PSV/FC Eindhoven sloeg de equipe van coach Sarina Wiegman vrijdagavond helaas een slecht figuur. Het werd terecht 1-0.

In de eerste speelronde van de BeNeLeague A vonden er slechts twee competitiewedstrijden plaats. Eén daarvan was de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen het Belgische Anderlecht (3-0). PSV/FC Eindhoven, dat vanavond voor het eerst Nebojsa Vuckovic als nieuwe keuzeheer op de bank had zitten, kwam nog niet in actie. Eerder dit seizoen vormden ADO Den Haag en PSV/FC Eindhoven reeds tweemaal elkaars sparringpartner. In Den Haag werd het 0-3 tijdens de eerste speelronde, terwijl het in Eindhoven 1-3 werd tijdens de laatste speelronde van de BeNeLeague Orange. De eerste minuten van het treffen vrijdagavond leverden een handvol kansen op voor PSV/FC Eindhoven. Binnen twintig seconden kwam Manon van den Boogaard reeds vrij voor het doel van ADO Den Haag te staan, nadat Daniëlle van de Donk was neergelegd. Via Barbara Lorsheijd belandde de bal op de lat. De Haagse verdediging kon het leer vervolgens wegwerken van de doellijn. In de derde minuut schoot Van den Boogaard de bal snoeihard over. Even later leken de Hofstedelingen zich onder de Noord-Brabantse druk uit te voetballen, maar in de negende minuut mocht ook Jeslynn Kuijpers een doelpuntrijke kans noteren. De 17-jarige aanvaller trof eveneens de lat. ADO Den Haag-keepster Lorsheijd onderscheidde zich opnieuw door de bal te toucheren nadat het schot werd gelanceerd. Net op het moment dat de waarde van Lorsheijd begon te stijgen, kreeg ADO Den Haag de deksel op de neus. Kitty Susan kon de vliegensvlugge Nadia Coolen niet bijbenen op links. De 18-jarige rechtsbuiten van PSV/FC Eindhoven liep door en kon met rechts degelijk binnenschuiven: 1-0. Na een kwartier kwam Coolen wederom geheel vrij voor het doel te staan, deze keer op de rechtervleugel. Effectief bleek ze ditmaal niet. Het inhaleren van frisse lucht verliep moeizaam bij de Haagse verdedigers. Toch kwam ADO Den Haag er na een kortstondige focusfase een aantal malen goed uit. Met name Teresa Noyola, die in korte tijd driemaal het vijandelijke doel beschoot, liet zich gelden. Scoren deed de 22-jarige international van Mexico helaas niet. Lineth Beerensteyn bezorgde de Eindhovense defensie nog wat hoofdbrekens met een slalom, maar keepster Angela Christ kon redding brengen. Ondanks dat Susan nog voor een levensgevaarlijke situatie voor het eigen doel zorgde, kwam ADO Den Haag wel terug in de wedstrijd. Qua spel dan, de score bleef onveranderd in het eerste bedrijf. PSV/FC Eindhoven tikte een hoekschop weg. Het daaropvolgende schot van Sylvia Nooij werd gepakt. Eén minuut voor rust kreeg Renate Jansen een vrije trap, maar Christ reageerde attent op de inzet van de clubtopscorer van de voorbije drie seizoenen van ADO Den Haag. Van de Donk en Van den Boogaard stichtten meermaals gevaar in de eerste helft. Echter was er voor rust niemand zo gevaarlijk als Coolen, die ook in de 44e minuut een razendsnelle rush tentoonspreidde. Lorsheijd verwierf een heldenstatus door wederom redding te brengen. Na de tijdelijke onderbreking werd ADO Den Haag niet veel beter, al wist het wel meer kansen te creëren. In de 47e minuut knalde verdediger Nooij de bal op de lat vanaf een meter of dertig. Tien minuten na rust kwam PSV/FC Eindhoven met de schrik vrij, nadat een doelpoging van de krijtlijn werd gekopt. Naarmate het verstrijken van het eerste uur dichterbij kwam, begon Coolen weer op te leven. Ook Marlou Peeters, die een vrije schop onbenut liet, en Jette van Vlerken poogden nog hun beste beentje voor te zetten. Een kwartier voor tijd belandde een ingeschoten hoekschop van Van den Boogaard bij Van de Donk, die het speeltuig net over het doel van ADO Den Haag liet razen. In het Haags Kwartiertje liet Wiegman haar brigade de lange bal hanteren. Marelle Worm nam plaats in de spits. Negen minuten voor het einde kreeg Lucienne Reichardt een kans om u tegen te zeggen. Een schietpoging vanaf een meter of tien belandde via de lat achter het PSV/FC Eindhoven-doel. Dat had het breekpunt van het duel kunnen zijn. In de blessuretijd had Renate Jansen nog de gelijkmaker op haar schoen. Een diepe bal nam ze fraai aan. Jansen liep een eindje en viel op de grasmat, nadat zij werd getoucheerd. Was dat geen strafschop? Nee, de dienstdoende arbitrage wuifde het weg. Derhalve bleef het 1-0, een uitslag waarop eigenlijk niets af te dingen viel. ADO Den Haag speelde haar minste competitieduel tot nu toe. Lorsheijd behoedde de groengelen voor een grotere verliespartij. Zaterdag vanaf 20:45 uur wacht het herenteam van ADO Den Haag dezelfde tegenstander als het vrouwenelftal. De ooievaars bezoeken dan koploper PSV in de Nederlandse Eredivisie. Laten we hopen dat de ADO Den Haag-heren beter voor de dag komen in Eindhoven.