ADO Den Haag is tegen zijn derde achtereenvolgende nederlaag opgelopen. De Hagenaars boden FC Utrecht lange tijd partij maar uitgerekend ex-ADO Den Haag-speler Jens Toornstra besliste de wedstrijd: 1-0.

Na duidelijke nederlagen tegen Vitesse en RKC Waalwijk moest de ploeg van Maurice Steijn tegen FC Utrecht punten pakken om de strijd om de play-offs voort te zetten. Dat lukte aardig, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en ADO Den Haag had in de eerste helft de beste kansen. Zo redde doelman Robbin Ruiter ternauwernood op een kopbal van Mike van Duinen.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de minimale zege. Waar duels tussen de clubs uit de derde en vierde stad van Nederland meestal in fysieke veldslagen eindigen, was daarvan deze keer in de Galgenwaard geen sprake. De Domstedelingen hadden in de eerste helft moeite om een bres in de Haagse defensie te slaan en gaandeweg het eerste bedrijf kregen de bezoekers zelfs de controle over het duel.

Dat leidde tot twee snel opgezette aanvallen waarbij alleen de afronding niet tot een goed einde werd gebracht. In de 24e minuut bediende Tjaronn Chery via Aaron Meijers de vrijstaande Santi Kolk. Maar het schot van de routinier werd door Ruiter met de voet onschadelijk gemaakt. Twee minuten later zetten Dico Koppers en Meijers een aanval op. De linksback gaf voor waarna Van Duinen voor zijn man kwam en inkopte. Ruiter had een snelle reflex nodig om de bal onder de lat vandaan te tikken.

Direct na rust voerde FC Utrecht de druk op en vooral de ex-ADO Den Haag-spelers Cedric van der Gun en Toornstra kregen in het eerste kwartier diverse kansen. Maar net toen ADO Den Haag iets meer controle kreeg sloeg de thuisploeg in de 71e minuuut toe. Nana Asare tikte van dichtbij een voorzet van Mark van der Maarel binnen, maar Gino Coutinho kon redding brengen. De Ghanees pikte de rebound op en bediende vervolgens Toornstra die de bal in het lege doel kon schuiven: 1-0.

De Hagenaars gingen op zoek naar de gelijkmaker en die werd uiteindelijk door Van der Maarel voorkomen. Na een slechte trap van Ruiter kwam de bal via Vito Wormgoor en Chery in bezit van Van Duinen. De spits schoot op het doel, Ruiter was al kansloos maar Van der Maarel voorkwam met een sliding een Haagse treffer. In de slotfase verzuimde FC Utrecht om het duel te beslissen. Nadat een vrije trap van Toornstra via Coutinho op de paal belandde, gaf Edouard Duplan het speeltuig voor. De kopbal van Jacob Mulenga kon Coutinho nog onschadelijk maken.

De eerst volgende kans op punten om mee te blijven doen om de play-offs is komende zaterdag als FC Twente op bezoek komt. De aanvang van dit duel is 20.45 uur.