News

Net als in de thuiswedstrijd heeft ADO Den Haag tegen de Eindhovenaren een zeer ruime nederlaag geleden. In Brabant werd de hoogste seizoensnederlaag genoteerd: 7-0. Het klasseverschil was helaas overduidelijk.

Als een ballon waaruit de lucht liep. Daarop leek het spel van ADO Den Haag, bij wie de van Ajax gehuurde Dico Koppers zijn debuut maakte, in het Philips Stadion. Hielden de Hagenaars zich, mede door het lagere tempo, in de eerste helft nog staande, na rust incasseerde de ploeg van Maurice Steijn onder aanvoering van Dries Mertens liefst zes tegendoelpunten. Na de 2-0 was het verzet eigenlijk gebroken na de hectische week van afgelopen week. De Hagenaars gunden de Eindhovenaren de hoogste zege van het seizoen.

De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten omdat beide partijen in een laag tempo opbouwden. Maar de enige keer dat PSV in de eerste veertig minuten gevaarlijk kon worden was het wel gelijk raak. Atiba Hutchinson brak in de negende minuut door en gaf de bal voor. Tim Matavz stapte handig over de bal heen waardoor Georginio Wijnaldum van dichtbij geen moeite meer had om te scoren: 1-0.

Pas aan het einde van de eerste helft voerden de Eindhovenaren sporadisch het tempo op. Dat had in de 41e minuut tot de tweede Brabantse treffer moeten leiden. Jeremain Lens werd door Kevin Strootman op weg naar doelman Gino Coutinho gestuurd. De rechtsbuiten omspeelde nog wel keurig de Haagse sluitpost maar bood de voormalige PSV-keeper vervolgens de kans om de bal uit zijn doel te houden. Kort daarna schoot Wijnaldum na een combinatie met Dries Mertens nog naast. Na de rust had PSV een versnelling hoger gevonden. Wijnaldum had kunnen scoren, maar stuitte in de 53e minuut eerst op Coutinho en daarna blokte Dion Malone zijn schot.

Vier minuten later werd het Haagse verzet helaas gebroken. Lens gaf vanaf links voor, waarna Coutinho de bal tegen Christian Supusepa bokste die net voor hem stond. Via de verdediger rolde de bal in eigen doel: 2-0. Daarna kreeg Mertens vleugels en verhoogde PSV binnen drie minuten de voorsprong naar 4-0. In de 63e minuut schoot de Belg een vrije trap in de kruising en in de 66e minuut bediende hij Lens. De rechtsbuiten schoot vervolgens de bal in de korte hoek. De pijp was leeg bij ADO Den Haag en PSV bleef doorgaan met drukzetten, in een razendsnel tempo. Mertens speelde invaller Jürgen Locadia vrij. Tegen het schot in de verre hoek had Coutinho geen verweer: 5-0.

Vijf minuten later werkte de Haagse defensie de bal slecht weg en schoot Mertens de bal in de kruising: 6-0. De gifbeker moest in blessuretijd helemaal leeg toen Locadia de vrijstaande Wijnaldum bediende: 7-0.

Het goede nieuws voor ADO Den Haag was dat Ramon Leeuwin na ruim een jaar blessuretijd zijn rentree gaat maken. Het duel met NAC aanstaande zaterdag is belangrijker, in Eindhoven was helaas niets te halen. Het duel van komende zaterdag in het Kyocera Stadion begint om 18.45 uur.