In een regenachtig Rotterdam heeft Jong ADO Den Haag maandagavond met 4-0 klop gekregen van Jong Sparta. Coach Wilfred van Leeuwen was genoodzaakt veel A-junioren in te passen, omdat team 1 dinsdagavond voor de KNVB Beker tegen FC Groningen speelt. De nederlaag was daarom geen schande. Toch waren de Hagenaars nog een paar keer dichtbij een doelpunt, maar onbrak het aan geluk.

In de eerste twintig minuten gebeurde er nagenoeg niks op Sportpark Nieuw Terbregge. Pas na 25 minuten veerde het publiek wat op. Het betekende direct de 1-0. Na een afgeslagen voorzet kreeg Sparta-spits Paul Gladon de bal voor zijn voeten. Via de paal schoot hij onberispelijk binnen. Niet lang na de openingstreffer deed ADO Den Haag voor het eerst van zich spreken. Een schot uit de tweede lijn van Adil Tihouna ging maar net over. Vier minuten na deze kans maakte Sparta 2-0. Een vrije trap, vanaf zo’n twintig meter, werd door Mimoun Mahi teruggelegd op de instormende Huseyin Dogan. Met een lage schuiver aan de rand van de ‘zestien’ schoot hij raak. Ondanks de achterstand gaf ADO Den Haag niet op en kreeg het zelfs een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Kevin Tano passeerde op rechts zijn mannetje en leverde een strakke voorzet af op Giovanni Korte. De spits kopte de bal, maar zag die uiteen spatten op de lat. De ruststand was 2-0. Vlak na rust was het weer Korte die zijn ploeg in het zadel kon helpen. Wederom ontbrak het geluk bij hem, want Korte zag een schot nu op de paal terecht komen. In de 58e minuut werd er door Sparta korte metten gemaakt met de Haagse illusies op nog een aardig resultaat. Eerst zag Pieter Langedijk zijn inzet gered worden door ADO Den Haag-keeper Sebastiaan Meeuwissen. Voor de rebound stond invaller Jeremy de Nooijer klaar. Zijn doelpoging belandde in de touwen. De wedstrijd was helemaal gespeeld nadat Mahi, met nog iets meer dan twintig minuten op de klok, voor 4-0 zorgde. Bij de tweede paal stond hij volledig vrij na een indraaiende vrije trap vanaf links. De nummer 10 had alle tijd om de bal over de doellijn te werken. In de slotfase deed ADO Den Haag nog twee pogingen van grote afstand via invallers Mitchel de Vlugt en Mailson Lima Duarte Lopes, maar beide keren had Sparta-doelman Marco van Duin geen problemen met de schoten. Zo bleef het bij 4-0 in Rotterdam. ADO Den Haag staat door de nederlaag nu zevende in Divisie B van de beloftencompetitie met drie punten. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangt Van Leeuwen met zijn ploeg Jong FC Volendam. Het duel op maandag 5 november begint om 18.30 uur.