De beloften van ADO Den Haag hebben voor de tweede keer achter elkaar een uitwedstrijd verloren. De mannen van coach Wilfred van Leeuwen werden in Rotterdam met 4-1 verslagen door Jong Feyenoord/Excelsior. Bij rust keek ADO Den Haag al tegen een 2-0 achterstand aan. De uitploeg moest de hele tweede helft met tien man spelen, omdat Gábor Horváth vlak voor de pauze het veld afmoest na twee keer geel. Na rust verdubbelde de Rotterdammers de score. Alleen Steven Sanchez Angulo deed wat terug.

Van Leeuwen stelde een opvallende naam op als rechtsback. Daar stond namelijk Ramon Leeuwin. Hij was sinds november uit de roulatie vanwege een knieblessure. Leeuwin speelde maandagavond één helft mee in Rotterdam en kon zonder kleerscheuren weer van het veld stappen. Met vijf minuten op de klok kreeg Feyenoord/Excelsior de eerste kans van de wedstrijd. Van dichtbij schoot Robbert Olijfveld naast uit een voorzet van Kevin Dercks. Zes minuten daarna deed ADO Den Haag voor het eerst van zich spreken via Tom Broekhuizen. De inzet van de middenvelder werd gekeerd door keeper Michael Termijn. Vervolgens was het lang wachten op een spectaculair moment op Varkenoord. Pas in de 28e minuut veerde het publiek weer op. Feyenoord/Excelsior maakte dan ook een doelpunt. ADO Den Haag leed balverlies, waarna Omar Elabdellaoui met de bal aan de haal ging. Hij gaf een steekpass op Richard Stolte, die de 1-0 binnentikte. In de 38e minuut was Elabdellaoui zelf dichtbij een doelpunt. Maar zijn lobje ging net over ADO Den Haag-doelman Sebastiaan (Bas)Meeuwissen heen. Niet lang daarna moesten de groen-gelen met tien man verder. Horváth kreeg namelijk zijn tweede gele kaart, die scheidsrechter Tom Koekoek erg makkelijk gaf. Feyenoord/Excelsior benutte vlak voor rust de man-meer-situatie. Kensuke Tada maakte de 2-0 op aangeven van Stolte. ADO Den Haag kon dankzij de rode kaart nauwelijks meer gevaarlijk worden in de tweede helft. Verder dan een schot van Kevin Tano kwam het team van Van Leeuwen niet. Feyenoord/Excelsior kreeg wat meer kansen, die ook uitmondden in goals. In de 64e minuut maakte Olijfveld, uit een snelle tegenaanval, 3-0. Acht minuten voor het eindsignaal pikte Elabdellaoui ook nog zijn doelpunt mee. De Haagse eer werd gered door invaller Steven Sanchez Angulo, die met een beheerste schuiver de eindstand op 4-1 bepaalde. ADO Den Haag staat, met nog één wedstrijd voor de boeg in poule B van de beloftencompetitie, op een vierde plek met tien punten. Die plaats op de ranglijst geeft recht om in de tweede seizoenshelft in de kampioenspoule uit te komen. Maar nummer vijf, Jong NAC Breda, staat op slechts één puntje van de Hagenaars. ADO Den Haag moet daarom volgende week nog een keer flink aan de bak. Op maandag 1 oktober neemt de ploeg van Van Leeuwen het thuis op tegen Jong Willem II. Bij winst zit ADO Den Haag aan de goede kant van de streep. Bij een gelijkspel of verlies is het afhankelijk van het resultaat bij NAC, dat gelijktijdig thuis speelt tegen Feyenoord/Excelsior.