ADO Den Haag heeft zichzelf zaterdagavond nog niet definitief veilig kunnen spelen. De discipelen van trainer Maurice Steijn gingen met 2-1 ten onder tegen VVV-Venlo. Grote zorgen hoeft ADO Den Haag zich overigens niet te maken. VVV-Venlo moet in de laatste twee competitieduels bij Ajax winnen en in eigen huis drie punten pakken tegen FC Twente. In dit slechtste geval moet ADO Den Haag minimaal één keer winnen en dan is het alsnog veilig.

Kenneth Omeruo was de grote pechvogel in Limburg. De huurling van Chelsea leek een leuke avond tegemoet te gaan door in de eerste helft de gelijkmaker binnen te koppen. Even later scoorde hij opnieuw met het hoofd, alleen dit keer in eigen doel. In de tweede helft ontving de 18-jarige verdediger zijn tweede gele kaart. Daarmee is Omeruo de eerste speler in de historie van de Eredvisie die in één wedstrijd rood kreeg, scoorde en een eigen goal maakte. Het eerste kwartier in Venlo was duidelijk voor de thuisploeg. De Limburgers trokken fel van leer en wisten ADO Den Haag telkens weer vroeg onder druk te zetten.

Waar Barry Maguire in de tweede minuut zijn kopbal nog gepakt zag worden door Gino Coutinho, schoot hij in de vijfde minuut de openingstreffer binnen. De 1-0 kwam tot stand door een listig steekballetje van Brian Linssen. Laatstgenoemde zag Ahmed Ammi uitglijden en Danny Holla als eerste bij de bal komen. Holla gleed de bal richting doel, maar de uitkomende Coutinho kon nog pareren. In de rebound was het dus wel raak voor de geelhemden.

ADO Den Haag kwam na dik vijftien minuten beter in haar spel. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Kenneth Omeruo. Een ingestudeerde vrije trap kwam na een uitstekende voorzet van Jens Toornstra terecht bij de Nigeriaanse verdediger. Vogelvrij voor het doel was het niet het hoofd maar de schouder van Omeuro die de bal raakte. Hierdoor mistte de poging kracht en kon Dennis Gentenaar het ronde leder eenvoudig uit de lucht plukken. Enkele minuten later was het Lex Immers die met een prachtige steekpass Toornstra aan de rechterkant van het veld de diepte instuurde. Spits Mike van Duinen kwam net te laat om de lage voorzet bij de eerste paal in te tikken. De toegekende hoekschop van Tjaronn Chery werd vervolgens snoeihard binnen gekopt door Omeruo.

Twee minuten na de gelijkmaker bolde het net alweer aan de andere kant. Een indraaiende voorzet van Danny Holla werd door Omeruo in het eigen doel gekopt. Na de 2-1 werd VVV-Venlo opnieuw sterker. ADO Den Haag liet zich wederom te ver terug zakken en had de grootste moeite met de boomlange spits Uchebo. De Nigeriaan oogt slungelig, maar maakte het zijn directe tegenstander Horvath en Omeruo steeds weer lastig. Ondanks dat VVV-Venlo de bovenliggende partij was voor de rust, kregen de geelhemden geen dotten van kansen meer.

ADO Den Haag tapte in het begin van de tweede helft uit een ander vaatje. Het lukte de mannen van Steijn de tegenstander wat verder van het doel te houden en zo ook zelf meer het initiatief te nemen. Het was dan ook ADO Den Haag dat na de doelwisseling de eerste mogelijkheden kreeg. Allereerst was het Immers die niet voor de eerste keer een prima voorzet los liet. De kopbal van Toornstra was echter niet zuiver genoeg. Luttele seconden later was het diezelfde Toornstra die op prachtige wijze via een magistrale steekbal Van Duinen vrij voor het doel zette. De jonge spits leek Gentenaar te omzeilen maar zag de ervaren goalie alsnog pareren.

Het goede begin kreeg geen passend gevolg. De ooievaars pakten niet door en zagen de tegenstander opnieuw te vaak in het eigen zestienmetergebied terug. Uchebo kreeg de grootste kans. De Nigeriaan presteerde het, na een voorzet van Linssen, de bal voor een leeg doel naast te schieten. In de 69ste minuut werd de opgave voor ADO Den Haag om zich definitief veilig te spelen een stuk lastiger. Omeruo ontving zijn tweede gele kaart, waarna ADO Den Haag met tien man verder moest. Ondanks een man minder trokken de geelgroenen dapper ten strijde. Achterin werd logischerwijs veel ruimte vrij gelaten, waardoor VVV-Venlo veel kansen kreeg. Doelman Coutinho hield zijn ploeg met prima reddingen in de race. ADO Den Haag kreeg in de persoon van Boussaboun nog een grote kans. Zijn inzet werd helaas gekeerd door Dennis Genteaar. Het duel bleef tot aan het slot spannend, maar de eindstand bleef op 2-1 steken.