De tweede wedstrijd van het seizoen is door de beloften van ADO Den Haag met 4-0 verloren bij Jong SC Heerenveen/Emmen. Een geflatteerde uitslag, omdat de mannen van coach Wilfred van Leeuwen zeker niet de mindere waren op Sportpark Skoatterwald in Heerenveen. De Fries/Drentse team was alleen wat scherper voor de goal, daar waar de Hagenaars een aantal goede kansen om zeep hielpen.

ADO Den Haag kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Aan de linkerkant zette Marc Höcher een aanval op met Tjaronn Chery. Laatstgenoemde slingerde de bal voor het doel, waar debutant Diederick Hoogerwaard een teenlengte te kort kwam om zijn eerste wedstrijd bij de beloften luister bij te zetten met een doelpunt. Daarna was het Heerenveen/Emmen dat een aantal keer gevaarlijk werd. In de 21e minuut kon ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart (ook debutant) nog redding brengen op een verraderlijke voorzet van Arsenio Valpoort. Vijf minuten later had De Zwart het nakijken toen Donny van der Dussen een lange bal niet goed wegwerkte en tegen Ernesto Seymonson aanschoot. Voor de aanvaller was het daarna een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. De Haagse beloften gingen niet bij te pakken neer zitten en bleven kansen creëren. Met 38 minuten op de klok maakte Höcher een uitstekende actie op de achterlijn. Hij gaf de bal voor bij de tweede paal, waar Tommie Beugelsdijk net niet kon koppen. Breekpunt in de wedstrijd was de 2-0 van Heerenveen/Emmen. Die goal kwam in de 40e minuut tot stand via een rake vrije trap van Tobias Kainz. ADO Den Haag ging daarom met wat meer risico spelen en wist vlak voor rust nog bijna te scoren. Het was Chery die de bal op mooie wijze over doeman Jurjan Wouda lobde, maar de keeper kon nog net op tijd redding brengen. Ook na rust bleef ADO Den Haag kansen krijgen. Zo mocht Höcher tien minuten na de spelhervatting aanleggen voor een schot. Hij deed dit echter wat slap, waardoor Wouda niet in de problemen kwam. Toch was het Heerenveen/Emmen dat als eerste weer een goal leek te gaan maken. Na ruim een uur spelen kregen meerdere spelers een aantal schietkansen achter elkaar, maar wonder boven wonder belandde de bal niet in het doel. Wat later kwam ADO Den Haag weer goed weg toen Hakim Ziyech op de paal schoot. In de 74e minuut konden de blauw-witten dan eindelijk juichen. Weer was het Seymonson die scoorde, nadat hij een Haagse verdediger wist te kloppen in een rechtstreeks duel. De inzet van Seymonson ging via wat andere spelers het doel in, wat De Zwart helemaal kansloos maakte. ADO Den Haag ging toen helemaal alles of niets spelen en posteerde zelfs de kopsterkte verdediger Beugelsdijk in de aanval. Het mocht niet baten, want het slotakkoord was voor Heerenveen/Emmen via Valpoort, die de eindstand op 4-0 bepaalde. Van Leeuwen vond de forse nederlaag wat geflatteerd: “Het was een wat ongelukkige nederlaag voor ons. Wij krijgen wat schlemielige goals tegen en verzuimen zelf onze kansen te benutten.” Echt zorgen maakte Van Leeuwen zich niet na de nederlaag. “We spelen vrijwel elke week met andere spelers en dan kan het weleens gebeuren dat je met 4-0 verliest. Maar we kunnen ook zo volgende keer met 4-0 winnen. Dat is soms best vervelend, maar zo werkt dat nou eenmaal bij een beloftenteam.”