Jong ADO Den Haag is het nieuwe seizoen goed begonnen. Er werd maandagavond namelijk een 2-1 overwinning geboekt op Jong Vitesse/AGOVV. De Haagse ploeg was over de hele wedstrijd gezien het beste team, maar toch maakten de mannen van de nieuwe coach Wilfred van Leeuwen het zichzelf nog erg lastig. Zelfs toen Vitesse/AGOVV na ruim een uur spelen met tien man kwam te staan. Desondanks kregen de Gelderlanders daarna nog flink wat kansen. Een rake kopbal van Tommie Beugelsdijk in de slotfase bracht ADO Den Haag toch de drie punten.

Van even rustig aftasten na het fluitsignaal was geen sprake op trainingscomplex De Aftrap. Want al na drie minuten lag de bal in de touwen. Het was een goal die tot stand kwam via twee nieuwe spelers: Tjaronn Chery en Wouter de Vogel. Eerstgenoemde ging de combinatie aan met De Vogel en kon daarna dwars door de Vitesse/AGOVV-defensie heenlopen. Keeper Eloy Room was kansloos op de bekeken schuiver van Chery. Na het stormachtige begin zakte de amusementswaarde aanzienlijk. ADO Den Haag liet Vitesse/AGOVV het spel maken en wachtte zelf op een foutje van de Gelderse beloften. Dat foutje kwam er echter niet en omdat Vitesse/AGOVV de achterhoede van ADO Den Haag ook niet aan het schutteren bracht, ontstond er een wat saai duel. Pas na een klein half uur veerde het publiek wat op bij een schot van een andere nieuwkomer Marc Höcher. Zijn inzet werd gepakt in de korte hoek. Dit gold ook voor een poging, een paar minuten later, van Chery. De grootste kans op uitbreiding van de voorsprong kreeg De Vogel. Met 39 minuten op de klok gaf spits Stanley Elbers een voorzet op de linksbuiten. De Vogel faalde door recht op Room te schieten.

In de rust haalde Van Leeuwen Adil Tihouna eraf voor Jaap van Duijn. De man, die overkwam van Quick Boys, ging op de rechtsbuiten positie spelen, waardoor Höcher een linie zakte om op ‘10’ te gaan spelen. Het bleek een goede zet, want er kwam veel dreiging van Van Duijn. Hij kreeg ook de eerste kans in de tweede helft. Maar het schot kon Room niet verontrusten. De wedstrijd leek zich daarna voort te zetten zoals het grootste gedeelte van de eerste helft; weinig dreiging voor de goals en redelijk mat spel. Pas na een uur kwam daar wat verandering in toen Vitesse/AGOVV wat meer op de deur ging kloppen. Adnane Tighadouini kreeg een uitstekende kans, maar keeper Robert Zwinkels redde goed. Even later schoot Brahim Darri maar net naast. Toch was het ADO Den Haag dat de volgende goal leek te gaan maken. In de 64e minuut werd de opgekomen Beugelsdijk neergelegd in de ‘zestien’. Het kwam Don Nandel Wormgoor op een rode kaart te staan. Beugelsdijk zelf nam de penalty. De verdediger zorgde niet voor 2-0, want Room stopte.

Ondanks het feit dat Vitesse/AGOVV met tien man speelde, kwam de ploeg niet echt in de problemen. ADO Den Haag maakte veel gebruik van de lange bal en ‘vergat’ de tegenstander voetballend op te rollen. Zo kon het ook gebeuren dat het 1-1 werd. Invaller Sercan Raayen werd in de 74e minuut niet goed aangepakt en kon zo met een laag schot vanaf een meter of tien de gelijkmaker binnenschieten.

Toch was het ADO Den Haag dat de volgende goal leek te gaan maken. In de 64e minuut werd de opgekomen Beugelsdijk neergelegd in de ‘zestien’. Het kwam Don Nandel Wormgoor op een rode kaart te staan. Beugelsdijk zelf nam de penalty. De verdediger zorgde niet voor 2-0, want Room stopte. Ondanks het feit dat Vitesse/AGOVV met tien man speelde, kwam de ploeg niet echt in de problemen. ADO Den Haag maakte veel gebruik van de lange bal en ‘vergat’ de tegenstander voetballend op te rollen. Zo kon het ook gebeuren dat het 1-1 werd. Invaller Sercan Raayen werd in de 74e minuut niet goed aangepakt en kon zo met een laag schot vanaf een meter of tien de gelijkmaker binnenschieten. ADO Den Haag leek van slag en liet de ploeg van coach Gerry Hamstra een paar keer flink gevaarlijk worden. Een indraaiende vrije trap vanaf links van Höcher bracht vier minuten voor tijd alsnog de verlossing voor ADO Den Haag. Want Beugelsdijk schoot uit die vrije trap bij de tweede paal raak en maakte zo in één klap zijn gemiste strafschop goed. In de slotfase kwam ADO Den Haag nog een paar keer goed weg. Het was dat Zwinkels telkens goed geposteerd stond, anders was Vitesse/AGOVV waarschijnlijk met een punt huiswaarts gekeerd. Dat gebeurde niet, eindstand 2-1.

Van Leeuwen was vooral erg te spreken over de inzet die zijn ploeg toonde: “Iedereen ging ervoor vandaag. Zelfs de jongens die normaal met het eerste spelen, lieten zien te willen winnen, ook op maandagavond.” Dat Vitesse/AGOVV toch nog dichtbij een punt was, vond de kersverse coach logischerwijs onnodig. Van Leeuwen: “We kregen de beste kansen over de gehele wedstrijd en hadden het eigenlijk al vroeg moeten beslissen. Als Beugelsdijk de penalty erin had geschoten, was er niks aan de hand geweest. Zeker omdat zij toen met tien man kwamen te staan. Nu maakten we het onszelf nog erg lastig, ook omdat we teveel de lange bal hanteerden. Zwinkels hield ons nog goed op de been in de slotfase.”