News

Na zes nederlagen op rij heeft Jong ADO Den Haag eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Uit bij promovendus Jong FC Utrecht wonnen de mannen van coach Wilfred van Leeuwen met 0-2. Deze stand werd al voor rust bereikt door twee goals van Stanley Elbers. Na de pauze kwamen er nauwelijks mogelijkheden wat te veranderen aan die score. Het meest opwindende moment was nog de rode kaart voor FC Utrecht-speler Kenny Teijsse.

De eerste kans van de avond was voor ADO Den Haag. Na een goede dieptepass van Jordy Strooker kwam de bal bij Giovanni Korte terecht. Zijn inzet was te zacht om het FC Utrecht-doelman Roberto Fernandez echt lastig te maken. Drie minuten later liet FC Utrecht wat van zich horen. Een schot van Roberto Lilipaly ging over het doel van Robert Zwinkels, die voor twee jaar bijgetekend heeft bij ADO Den Haag. Met zeventien minuten op de klok maakte Elbers zijn eerste goal van het duel. De rechtsbuiten ontsnapte aan zijn directe tegenstander, en dat werd gezien door Filip Luksik. Met een mooie pass bediende hij Elbers, die onder Fernandez door raak schoot. De tweede treffer kwam in de 37e minuut tot stand uit een vrije trap van Adil Tihouna. Deze werd door Thomas Broekhuizen teruggelegd op de inkomende Elbers. Hij haalde uit en zag de bal in het doel verdwijnen: 0-2. Met die stand werden ook de kleedkamers opgezocht, ondanks dat Teijsse namens FC Utrecht nog een aardige kans kreeg, maar hij kopte over. Vlak na rust leek FC Utrecht alsnog de aansluitingtreffer te maken. Kevin Schutte speelde een bal te kort terug op zijn doelman, waardoor Lilipaly kon onderscheppen. Hij miste het doel echter ruim. FC Utrecht moest het laatste half uur verder met tien man. Teijsse ging te hard door op Elbers en kreeg daarvoor de rode kaart. Desondanks kreeg ADO Den Haag nauwelijks kansen meer. Behoudens een goede mogelijkheid vijf minuten voor tijd van John Verhoek. De spits was het eindstation van een mooie aanval, die onder meer liep via Ahmed Ammi en Steven Sanchez Angulo. 0-3 werd het niet, want Verhoeks inzet werd gekeerd door Ferandez. Ondanks de overwinning staat ADO Den Haag nog steeds twaalfde in de Eredivisie voor beloften. De ploeg van Van Leeuwen heeft nu 21 punten uit 22 wedstrijden. Volgende week komen de beloften niet in actie. Over twee weken wel. Op maandag 16 april ontvangt ADO Den Haag koploper Jong FC Twente. Aftrap op Sportpark Vredenburch is 18.30 uur.