De beloften van ADO Den Haag hebben voor de derde keer op rij een forse thuisnederlaag geleden. Op het kunstgrasveld van Vredenburch was Jong PSV, de kampioen van vorig seizoen, met 1-6 duidelijk de meerdere over de mannen van coach Wilfred van Leeuwen. Al bij rust keek de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Vlak na de pauze gloorde er nog even een beetje hoop op een goed resultaat voor ADO Den Haag, omdat PSV met tien man verder moest. Het bleek ijdele hoop, want de Eindhovenaren wisten ondanks de man minder nog drie keer het net te vinden.

De eerste kans van de wedstrijd leverde direct een goal op. Na een snelle aanval van PSV kwam de bal terecht bij Stijn Wuytens. Met een mooie steekpass zette de PSV-middenvelder Memphis Depay alleen voor keeper Martijn de Zwart. De linksbuiten kon met een laag schot simpel afronden. Het doelpunt van PSV bleek geen incident, want de ploeg van coach Marco Roelofsen was heer en meester. Ze hoefden maar even aan te zetten en het werd meestal direct gevaarlijk. Daarbij werd PSV ook wel in het zadel geholpen door veel slordig balverlies aan Haagse zijde. Jetro Willems en Peter van Ooijen wisten daar bijna van de profiteren. Zij kregen allebei een dot van een kans na een vlugge en prachtige uitbraak van PSV, maar in de afronding lieten ze het afweten. De 0-2 viel niet uit een counter, maar PSV had daarvoor een dood spelmoment nodig. Na ruim een half uur trapte Jason Bourdouxhe een indraaiende corner van rechts. Daarmee bezorgde hij de bal panklaar op het hoofd van Jurgen Locadia, die alleen hoefde te knikken om tot scoren te komen. Het laatste gedeelte van de eerste helft werd ADO Den Haag ietsje dreigender, zonder overigens kansen te creëren. PSV deed dat wel, ondanks dat ze wat verder naar achteren werden gedrukt. Zo kwam Depay één op één met De Zwart te staan, maar de uitblinker van de wedstrijd zag de doelman redden met zijn been. Vlak voor rust kon PSV wel weer juichen. Een voorzet vanaf links van Van Ooijen werd bij de eerste paal eenvoudig binnengetikt door Bourdouxhe: 0-3. Het duel leek bij rust dus zo goed als gespeeld. Maar PSV-verdediger Robert Guerain bracht onbedoeld weer wat spanning terug na de pauze. In zijn eigen zestien legde Guerain namelijk debutant Giovanni Korte neer. De PSV’er kreeg daarvoor de rode kaart en ADO Den Haag mocht een penalty nemen. Deze werd benut door Adil Tihouna. Van spanning was echter al snel geen sprake meer. Want vijf minuten na de goal van ADO Den Haag scoorde PSV weer tegen. Doelpuntenmaker Tihouna leed balverlies op eigen helft en dat werd genadeloos afgestraft. Via Wuytens ging de bal naar Depay, die volledig vrijstaand de 1-4 maakte. Met een klein uur op de klok was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Locadia met zijn tweede treffer voor 1-5 zorgde. Daarna gebeurde er niet veel meer op Sportpark Vredenburch. ADO Den Haag schoot nog een paar keer van afstand, maar deze inzetten waren ongevaarlijk. PSV kreeg nog wel goede kansen via Depay en Bourdouxhe. Het duel leek op 1-5 af te stevenen, tot PSV vijf minuten voor tijd nog een keer toeslag. De 1-6 werd gemaakt door Locadia, die daarmee zijn hattrick voltooide. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg staat ADO Den Haag nog altijd twaalfde op de ranglijst met 21 punten. Een kleine twee maanden geleden stond de ploeg ook op dit puntenaantal toen er voor het laatst niet verloren werd. Dit was in het thuisduel tegen Jong Heerenveen/Emmen (4-3). Misschien dat ADO Den Haag volgende week weer eens gelijk kan spelen of winnen. Want op maandag 2 april staat het uitduel met promovendus Jong FC Utrecht op het programma. Aftrap is zoals altijd om 18.30 uur.