News

Jong ADO Den Haag heeft voor de tweede keer dit seizoen een thuisoverwinning behaald. Op De Aftrap was de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen met 4-1 te sterk voor de nummer laatst van de ranglijst Jong NEC/FC Oss. Aan alles was te merken dat het een duel betrof tussen twee laaggeklasseerde ploegen. Er werd veel strijd geleverd, maar dat ging gepaard met veel slordigheden. Het duurde dan ook lang voordat ADO Den Haag echt het verschil kon maken. Pas tien minuten voor tijd had het een comfortabele 3-0 voorsprong in handen. Ondanks een tegengoal, werd de score in de blessuretijd nog verder opgevoerd.

In het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet bijster veel voor beide goals. Er werden felle duels uitgevochten, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit zelden. ADO Den Haag werd alleen gevaarlijk via een halve omhaal van spits Thomas Verheijdt (hoog over) en een schot uit de tweede lijn van Wouter de Vogel (recht op de keeper af). NEC/ FC Oss stelde daar niks tegenover. Na 25 minuten spelen, ging ADO Den Haag wat meer aanzetten. Het offensief leverde de beste kans op, tot dan toe, van uitblinker De Vogel. Hij werd door een lange bal van Thomas Broekhuizen de diepte ingestuurd. De aanvaller rukte zich los van zijn tegenstander, schoot hard richting de korte hoek, maar zag zijn inzet daar gekeerd worden door het hoofd van keeper Marco van Duin. Drie minuten na zijn eerste grote kans was het wel raak voor De Vogel. Na een lange haal van achteruit, won Verheijdt het kopduel van zijn tegenstander. Door een hoge stuit van de bal timede een NEC/FC Oss-verdediger helemaal verkeerd, waardoor De Vogel met de bal aan de haal kon. Met een geplaatst schot in de linkerhoek zorgde hij voor 1-0. De storm van ADO Den Haag ging wat liggen na de 1-0. Zo kon het gebeuren dat NEC/FC Oss in de 36e minuut voor het eerst gevaarlijk werd. Jordi Braam schoot net over, nadat verdediger Ricardo Samoender de bal niet goed wegwerkte. Daarna waren Broekhuizen en Verheijdt nog kansrijk, maar bleef het bij 1-0 tot de rust. Het begin van de tweede helft was identiek aan die van de eerste helft: veel strijd, maar weinig grote kansen. ADO Den Haag was in die fase wel dreigend via de zijkanten. NEC/FC Oss probeerde het met lange ballen, maar die konden de Haagse defensie geen enkele keer verontrusten. Pas na 63 minuten ontbrandde de wedstrijd weer enigszins. Eerst kopte Melvin Platje over uit een voorzet van Navarone Foor. Direct na de spelhervatting dook Stanley Elbers plotseling op voor het doel van Van Duin. Laatstgenoemde kwam echter goed uit zijn goal, waardoor de schietkans voor de rechtsbuiten verkeken was. In de 71e minuut kreeg ADO Den Haag een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Elbers werd in het vijandelijke strafschopgebied van achter neergehaald door Erwin Stadhouders. Scheidsrechter Allard Lindhout wees resoluut naar de stip. Het buitenkansje werd door invaller Jaap van Duijn feilloos benut. NEC/FC Oss besloot toen alles of niets te spelen. Met nog ruim tien minuten op de klok leek dit beloond te worden met de aansluitingstreffer. Eerst redde Robert Zwinkels goed op een schot van Marton Eppel. In de rebound kwam ADO Den Haag goed weg, aangezien een van de NEC/FC Oss-aanvallers de paal raakte. Een minuut na de hachelijke situatie voor het doel van Zwinkels, werd de hoop van de ploeg van coach Jack de Gier op nog een goed resultaat de grond ingeboord. Elbers leverde van rechts een strakke voorzet af op de instormende Van Duijn. Via een prachtige volley, met zijn rechtervoet, zette hij de 3-0 op het scorebord. NEC/FC Oss deed nog iets terug via Platje, maar het slotakkoord was weer voor ADO Den Haag. Het was vrijwel een identieke goal als de 3-0. Dit keer gaf Diego Liefden de bal voor, en dook invaller Serano van der Hurk op in de vijandelijke doelmond. Ook hij liet Van Duin kansloos met een bekeken tikje. Het betekende de 4-1 eindstand. ADO Den Haag blijft ondanks de overwinning op een twaalfde plaats staan in de Eredivisie voor beloften. Uit elf wedstrijden heeft het team van Van Leeuwen nu elf punten. NEC/FC Oss blijft puntloos onderaan staan. Volgende week (5 december) staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. Dan komt Jong Heracles Almelo op bezoek in Den Haag. De aftrap is zoals altijd om 18.30 uur.