Jong ADO Den Haag heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de verrassende overwinning van vorige week bij Jong PSV. Maandagavond was Jong FC Utrecht met 0-2 te sterk op trainingscomplex De Aftrap. Het was een harde wedstrijd, met veel overtredingen en gele kaarten. Het spel leed daar enigszins onder. Beide teams hanteerde veel de lange bal, en vonden het lastig om creatieve oplossingen te vinden. FC Utrecht slaagde daar nog het best in. Het leverde de ploeg van coach Jean Paul de Jong twee goals op, en daarmee dus de winst.

ADO Den Haag begon flitsend aan de wedstrijd, met een hard schot van Adil Tihouna, dat werd gevangen door FC Utrecht-keeper Erik Cummins. Daarna werden de Domstedelingen wat beter. Eerst kopte Kenny Teijsse nog over uit een corner, maar vier minuten later was het wel raak. Een lange bal van verdediger Kai Heerings kwam bij rechtsbuiten Enzio Boldewijn terecht. Hij omspeelde directe tegenstander Filip Luksik, en gaf de bal voor. Die belandde recht voor het doel, waar Thomas Oar volledig vrij binnen schoot. Het vervolg van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Maar het was alleen FC Utrecht dat zo nu en dan voor echte dreiging zorgde. Vooral Boldewijn was een plaag voor de Haagse defensie, en met name voor Luksik. Ook in de 29e minuut kon de FC Utrecht-aanvaller de Slowaak weer passeren. Hij slingerde de bal daarna voor de goal, waar Diego Liefden wegkopte. Hij deed dit echter in de voeten van Oar, die toen net naast schoot. Die kans was het startsein voor een klein offensief van FC Utrecht voor rust. Kansen kwamen er voor Zakaria Amrani (schot gered door Martijn de Zwart), Ismo Vorstermans (schot net over) en Stefano Lilipaly (geblokt schot). De goal viel niet, wat een 0-1 russtand betekende. Na rust startte ADO Den Haag wat beter. Het leverde een kans op van Mike van Duinen, die naast schoot en Tihouna, die zijn schot door Cummins gepakt zag. Daarna begon de wedstrijd langzamerhand steeds harder te worden. Vooral de duels tussen Stanley Elbers en Teijsse waren bij tijd en wijlen erg pittig. Maar ook elders op het veld werd veel strijd geleverd. Scheidsrechter Jeroen Manschot deelde zeven gele kaarten uit. FC Utrecht leek het best uit de strijd te komen, want zij werden gaandeweg de tweede helft steeds beter. In de 67e minuut kreeg Amrani een grote kans - na wederom een voorzet van Boldewijn - , maar De Zwart pakte de bal goed in de korte hoek. Vijf minuten later kon de middenvelder wel juichen. Waar Oar bij de 0-1 de afmaker was, was hij nu de aangever. De Australiër gaf een uitstekende voorzet op Amrani, die bij de tweede paal de 0-2 kon inkoppen. Overigens lag bij deze aanval ADO Den Haag-speler Serhat Koksal geblesseerd op de grond, maar FC Utrecht speelde gewoon door. De ploeg van De Jong controleerde de wedstrijd na de 0-2, en gaf nauwelijks meer wat weg. Cummins moest alleen in de 87e minuut nog in actie komen bij een schot van Van Duinen. De 0-2 zou dus ook de eindstand blijken. De Haagse beloften zakken door de nederlaag weer een plaatsje op de ranglijst naar plek dertien. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen heeft alleen het puntloze Jong NEC/FC Oss onder zich. Volgende week komt ADO Den Haag niet in actie vanwege de interlands. Over twee weken staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Op maandag 21 november staat de uitwedstrijd bij koploper FC Twente op de rol. Het duel begint om 18.30 uur.