Het heeft even geduurd, maar Jong ADO Den Haag heeft eindelijk weer een overwinning behaald. En niet zomaar één. Uit bij kampioen Jong PSV wonnen de mannen van coach Wilfred van Leeuwen met 0-1. De Eindhovenaren speelden het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man. Maar nog voor die rode kaart viel, had Mike van Duinen al de openingstreffer gemaakt. Ondanks dat PSV met een man minder speelde, kreeg het in de tweede helft nog een paar goede kansen, maar Robert Zwinkels redde telkens uitstekend. Zo werd de tweede overwinning van dit seizoen voor Jong ADO Den Haag veiliggesteld.

De Hagenaars kregen al na tien minuten een goede mogelijkheid op een goal. Van Duinen werd door een goede pass de diepte ingestuurd. De spits legde de bal vervolgens terug, maar daar stond niemand klaar om af te ronden. De volgende kans leverde de treffer op. In de 30e minuut zette Van Duinen een aanval op, die over vele schijven ook bij hem eindigde. De nummer 9 besloot vanaf zo’n 25 meter uit te halen, en zag dat de bal op prachtige wijze in de kruising belandde. Na 33 minuten kreeg PSV’er Imad Nahja een rode kaart voor een overtreding van achteren op Charlton Vicento. Toch kon ADO Den Haag daarna niet altijd de vrije man vinden, waardoor PSV nog kansen rook. Het kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid via Rabiu Ibrahim, die net over schoot. Het overwicht wat ADO Den Haag voor rust had, verloor de ploeg vlak na de pauze. PSV werd beter, en ging veel aanvallender spelen. Het creëerde daardoor ook goede kansen. Zoals ruim tien minuten na rust, toen Peter van Ooijen de lat trof. Even later redde Zwinkels uitstekend op een schot van diezelfde Van Ooijen. Bij deze kansen bleef het voor PSV, tot aan de blessuretijd. Vlak daarvoor kon ADO Den Haag de voorsprong alsnog uitbreiden, maar schoot invaller Jaap van Duijn tegen PSV-keeper Benjamin van Leer aan. De kans voor PSV op een punt kreeg Van Ooijen. De aanvaller kwam één op één te staan met Zwinkels. De doelman stond een PSV-treffer weer in de weg. Uit de rebound haalde invaller Ruben Betancourt nog uit, maar die zag zijn inzet op de paal verdwijnen. Zo kwam ADO Den Haag uiteindelijk nog goed weg. Door de winst stijgt ADO Den Haag een plekje in de Eredivisie voor beloften. De ploeg staat nu twaalfde met zeven punten. Volgende week, maandag 7 november,neemt het team van Van Leeuwen het thuis op tegen promovendus FC Utrecht. De wedstrijd begint om 18.30 uur.