Ter ere van de opening van de nieuwe tribune naast het hoofdveld, had SV LY Oud ADO Den Haag uitgenodigd voor een duel met hun eerste elftal. Een elftal vol jonge jongens die in eerste instantie het voortouw namen, maar de ‘sluwe oude vossen’ lieten uiteindelijk toch duidelijk nog even zien hoe het moet.

De heren van Oud ADO Den Haag weerstonden de kou met verve, ondanks het feit dat de meesten niet bepaald regelmatig meer aantreden in een wedstrijd. Jeffrey Talan, voor het eerst van de partij, opende het bal na een fout van de keeper van SV LY. De voorstelling van de oude meesters kon beginnen, met alle humor die daarbij hoort. Karel Bouwens bijvoorbeeld tegen Richard van der Vaart die een bal verliest: ‘Dat één keer raken kon je vroeger ook al niet.’

Over die voorstelling dacht Oni Kuckelick, door zijn teamgenoten aangesproken met de bijnaam Totti, anders. Met een loepzuivere hattrick uit drie kansen toonde hij zijn effectiviteit. Ploeggenoot Rashid Mokien had de voorsprong voor rust uit kunnen breiden via een penalty die Richard van der Vaart veroorzaakt had, maar Gertjan Dupon (huidig keeperstrainer van de ADO Den Haag Vrouwen) redde fantastisch.

Met een 3-2 achterstand ging Oud ADO Den Haag rusten en in de korte bespreking werd er door het trainers duo Ruud Mansveld en Lex Schoenmaker JR het systeem omgezet van 4-3-3 naar 4-4-2. Dat bleek niet direct na rust de sleutel, want Shaftiek Mokien maakte er nog 4-2 van. Maar vanaf dat moment begon het te lopen, de passjes, de combinaties en de prachtige doelpunten. De verdedigers van SV LY liggen waarschijnlijk nog wel even wakker van de bewegingen van Edwin Grünholz en Jeffrey Talan. Zeven doelpunten, een ruim aantal, en dan werden nog lang niet alle kansen benut. Oud ADO Den Haag behoudt haar ongeslagen status sinds de heren vier jaar geleden voor het eerste bij elkaar kwamen. Een mooi feestje voor SV LY, buurman van het ADO Den Haag Stadion, en wederom een prachtig weerzien van oude coryfeeën.