Brandweer Haaglanden begon afgelopen zaterdag haar feestavond in het Forepark met een wedstrijd tegen Oud-ADO Den Haag. Het was op uitdrukkelijk verzoek van de gasten dat het sterrenteam voor een keer in het stadion kwam opdraven.

Maar zelfs voor de bestrijders van het vuur was deze confrontatie een risicovolle onderneming, want de oud-profs zijn nog altijd ongeslagen. Aangemoedigd door zo`n vijftienhonderd collega`s, vrienden, familieleden en genodigden boden de brandweerlieden in de eerste helft goed partij.

De spuitgasten, die over een grote selectie beschikten, waren fitter dan de oud-profs, bij wie Albert van Oosten, Jeffrey van As en Raymond Rijntjes op het laatste moment verhinderd waren. Daarom stond trainer Ruud Mansveld in het hart van de verdediging en liet hij de coaching over aan Lex Schoenmaker junior en André van Es. ,,Het is iets wat ik absoluut niet wil maar ik moest wel meedoen", verontschuldigde Mansveld zich.

Met de nog steeds balvaste Michael Mols in de gelederen kwam Oud-ADO Den Haag op voorsprong via Edwin Grünholz. De technisch sterkste speler op het veld kapte en draaide zich vrij voordat hij de score opende: 1-0. Maar Brandweer Haaglanden kwam verrassend op gelijke hoogte toen de bal onhoudbaar voor keeper Leo de Boer werd ingekopt: 1-1. Voor de pauze hadden de gastheren afstand kunnen nemen maar een stift van Frans Danen en wederom een sterke actie van Grünholz eindigden op de lat.

Na rust namen de gasten de leiding door een penalty te verzilveren: 1-2. Datzelfde deed Grünholz even later ook, nadat een brandweerman de bal met de hand had beroerd: 2-2.

Oud-ADO Den Haag kwam op voorsprong toen Grünholz de linksback passeerde en met een afgemeten voorzet Frans Danen vrij voor de keeper zette. De middenvelder tikte de bal beheerst achter de doelman: 3-2. Het slotakkoord was voor Ron van Baaren die na een scrimmage en een assist van Mansveld voor de 4-2 eindstand zorgde.