News

Ook in Rijswijk tegen het jubilerende Vredenburch (75 jaar) bleef Oud ADO Den Haag ongeslagen. De geelgroene formatie van coach Ruud Mansveld en elftalleider Jillis Zevenbergen stapte met een zege van 4-0 dik tevreden van het veld. De toeschouwers waren ook tevreden, omdat zij konden genieten van mooie staaltjes voetbal van vooral Edwin Grünholz.

De ongekroonde koning van het zaalvoetbal verhief ook op de grasmat van de voortreffelijke gastheer Vredenburch techniek tot ware kunst. En hij combineerde dit met een flinke dosis doelmatigheid. Bij alle doelpunten was hij immers betrokken. In de eerste helft hield Vredenburch – uitkomend met oudere en jonge spelers – lange tijd gelijke tred.

Op slag van rust ontmaagde Frans Danen de score met een doel treffende hakbal na een voorzet van links van Edwin Grünholz. Verder had Oud ADO Den Haag nog een kans via John van den Hoogenband, die alleen voor de Rijswijkse doelman verscheen maar de bal niet in de touwen kreeg.

Na de rust kreeg de galavoorstelling van Edwin Grünholz pas echt gestalte. Tien minuten na de rust creëerde hij met een gave passeerbeweging ruimte voor een raak diagonaal schot: 2-0. Acht minuten later gaf hij een pass door het midden op Frans Danen die met een curvend schot voor 3-0 zorgde. Twee minuten voor het einde passeerde Cor Lems zijn tegenstander met een lob, passte naar Edwin Grünholz die op zijn beurt invaller Richard van der Vaart op maat bediende: 4-0.

Oud ADO Den Haag begon met Leo de Boer, Jan Kuijt, Maurice Steijn, Jeffrey van As, Mario van Heijningen (met mobiel op scherp vanwege het aanstaande vaderschap), René van Delft, Cor Lems, Ron van Baaren, Edwin Grünholz, Frans Danen en John van den Hoogenband. Na de rust verdedigde Gert Jan Dupon het doel van Oud ADO Den Haag. De overige reserves waren Marcel Valk, Richard van der Vaart en Jim Charité.

Het was de zesde wedstrijd die Oud ADO Den Haag dit seizoen speelde. Alle duels eindigden in een zege voor de Oude Glorie van de Haagse club.