News

De `oudjes` van ADO Den Haag zijn nog lang niet versleten. Tegen Oud-Willem II werd alweer de vijfde opeenvolgende zege geboekt. Oud ADO Den Haag won in Tilburg met 0-1.

"Jong geleerd, oud gedaan", dat gezegde is waarschijnlijk het beste van toepassing op de dubbele ontmoeting tussen Willem II en ADO Den Haag afgelopen vrijdagavond. Daar waar de hoofdmacht het cruciale duel verloor en in 2007 nog op zijn eerste zege wacht, won Oud-ADO Den Haag zijn eerste de beste wedstrijd van het nieuwe jaar. Niet alleen werd de vijfde opeenvolgende zege geboekt, maar ook is de ploeg sinds de oprichting afgelopen zomer nog zonder puntverlies. In aanwezigheid van diverse sponsoren en leden van de Raad van Commissarissen werd op het sportpark aan de Goirleseweg één minuut stilte gehouden voor de overleden oud-FC Den Haagvoorzitter Dé Stoop. Daarna kon de wedstrijd, die vanwege tijdnood iets verkort werd, in de schaduw van het stadion beginnen. Coach Ruud Mansveld had al direct een verrassing in petto. Vlak voor de aftrap gaf hij de voorkeur aan Aad Kila boven Maurice Steijn op het middenveld.

Lange tijd ontspon zich een duel, waarin beide ploegen nauwelijks kansen konden creëren. Maar toen de Hagenaars de eerste gevaarlijke aanval lanceerden, was het direct raak. Na goed doorzetten van Jan Kuyt op links, kwam Dennis Iliohan in balbezit. De spits bedacht zich geen moment en plaatste de bal buiten bereik van Roland Jansen, eveneens een oud-ADO-speler, in het doel: 0-1.

Tot ver in de tweede helft waren de Tricolores, waarbij oud-international Marc van Hintum speelde, niet gevaarlijk. Oud-ADO Den Haag kreeg zelfs de kans de voorsprong te verdubbelen. Linksback John van den Hoogenband kwam vrij voor Jansen te staan, maar schoof de bal met zijn mindere rechterbeen voorlangs.

Even leek Oud-Willem II alsnog op een gelijkspel af te stevenen, toen Mark Schenning een schot op het doel afvuurde. Zijn bal liet doelman Gert-Jan Dupon kansloos, maar uiteindelijk bracht de paal redding. In de reboud kon Louis Laros alsnog de gelijkmaker scoren, maar nu brachten de vuisten van Dupon redding. Het bleef bij deze ene gevaarlijke uitval, want meer kansen stond Oud-ADO Den Haag toe, zodat het carnaval in de Kruikestad met een nederlaag begon.

Willem II was na NAC en Sparta de derde Eredivisieclub die vergeefs probeerde om de Hagenaars een nederlaag toe te brengen. De vraag lijkt zo langzamerhand gerechtvaardigd welke vereniging daartoe wel in staat is. Mogelijk dat oud-ADO Den Haag dit jaar nog zijn eerste nederlaag incasseert, maar het lijkt waarschijnlijker dat de ploeg van Ruud Mansveld de komende wedstrijden nog veel meer tegenstanders aan de zegekar bindt.