News

Oud ADO Den Haag heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Nadat eerder een Surinaamse selectie met 6-2 werd verslagen, werd afgelopen zondag tijdens de ADO Den Haag Familiedag het RTL Sterrenteam met dezelfde cijfers aan de kant gezet.

In een goed gevuld Zuiderparkstadion liet Oud ADO Den Haag zien dat niet het RTL Sterrenteam, maar de spelers van weleer de sterren van de groene mat zijn. Al na één minuut nam de ploeg van coach Ruud Mansveld de leiding toen Dennis den Turk op rechts opstoomde. Zijn voorzet bereikte Edwin Post en de stormram uit vroegere tijden rondde dit keer afgemeten af. Dankzij Maurice Steijn, Frans Danen en Cor Lems had Oud ADO Den Haag het middenveld stevig in handen. Voor het RTL Sterrenteam was daarom weinig eer te behalen, hoewel met name Jeffrey Huf het probeerde. De voormalige nachtburgemeester en presentator van het ADO Journaal op RTV West kreeg het publiek op de banken door zijn manier van voortbewegen, maar gevaarlijk kon ook Huf voorin niet worden.

Het wachten was op meer doelpunten en die kwamen er ook. Marco Gentile scoorde na een snel genomen vrije trap van Peter Hofstede, die nog steeds immens populair is bij de Haagse aanhang. Bij het derde doelpunt zette `Haagse Pitbull` Post, na een pass van Dennis Iliohan, Bram Rontberg vrij voor het doel. De gewezen goaltjesdief omspeelde vervolgens simpel ex-Moppentopper Jeroen Smits (3-0). Direct na rust zette Oud ADO Den Haag opnieuw aan. Een voorzet van Iliohan stelde Post in staat om te scoren maar hij bood de kans aan Hofstede, die het buitenkansje feilloos benutte. Even later mocht Iliohan zelf de trekker overhalen na een een-tweetje met Danen (5-0).

Het RTL Sterrenteam ging vervolgens op zoek naar een eerreddende treffer en vooral Huf werd daarvoor de gelegenheid geboden door de ADO-verdediging. Oog in oog met keeper Gert Jan Dupon miste hij echter een grote kans. Scheidsrechter Henk Martin kreeg spontaan medelijden met Huf en beloonde de actie met een strafschop. Huf schoot nu wel raak, hoewel Dupon wel erg vroeg naar de hoek ging. De spits maalde niet om de dubieuze treffer en vierde zijn doelpunt met voor de Aad Mansveld Tribune.

Tot tevredenheid van coach Henk Bres had het RTL Sterrenteam de smaak te pakken gekregen. RTV West-verslaggever Erik Kooyman, die heel nadrukkelijk solliciteerde naar een overstap naar RTL, speelde Tim Akkerhuis vrij. De zanger van Di-Rect had vervolgens weinig moeite om Dupon te passeren (5-2). Verder liet Oud ADO Den Haag de gasten niet komen, want na een goede pass van Hofstede mocht Steijn met stiftbal de 6-2 eindstand vastleggen. En nadat Danen, met de laatste actie van de wedstrijd, een lob vanaf de middenlijn net naast het doel plaatste, konden beide ploegen dankbaar het applaus in ontvangst nemen. Oud ADO Den Haag speelde met keeper Gert Jan Dupon, verdedigers Dennis den Turk, Marco Gentile, Simon van Vliet en Mario van Heiningen, middenvelders Aad Kila, Cor Lems, Frans Danen en Maurice Steijn en de aanvallers Peter Hofstede en Edwin Post. Invallers waren John van den Hoogenband en Bram Rontberg.

Bij het RTL Sterrenteam waren Jeroen Smits (ex-Moppentoppers), Frits Wester (politiek verslaggever RTL), John Williams (House Vision), Martin Schwab (Baantjer), Erik Bouman (Onderweg Naar Morgen), Koert-Jan de Bruijn (Goede Tijden Slechte Tijden) en Charly Luske (De Leukste Thuisvideo`s) van de partij. Gastspelers waren Tim Akkerman (Di-Rect), Leo Schellevis (Oud ADO Den Haag) en Jeffrey Huf en Erik Kooyman (beiden RTV West).