ADO Den Haag is de eerste ploeg dit seizoen die sc Heerenveen van scoren heeft afgehouden. De Hagenaars werkten tegen de Friezen aan eerherstel en knokten zich naar een punt: 0-0.

Na de slechte beurt in Breda moest de ploeg de rug rechten. Dat lukte de Hagenaars goed, al was voor rust Heerenveen de betere ploeg. Na de pauze speelde ADO Den Haag veel beter mee, maar bleven echte kansen door kleine onzorgvuldigheden vrijwel uit. Heerenveen kreeg in de tweede helft veel minder de mogelijkheid om de snelle buitenspelers de diepte in te sturen. Zodoende knokte ADO Den Haag zich naar de zesde wedstrijd van het seizoen waarin het geen tegentreffer incasseerde. ADO Den Haag, met de nieuwe Nigeriaan Kenneth Omeruo en Ebi Smolarek in de basis, liet een heel andere wedstrijdinstelling dan tegen NAC zien. Compact spelend en knokkend voor iedere meter maakten de Hagenaars het voetbal voor de verrassende titelkandidaat Heerenveen zeer lastig. De Friezen hadden meer balbezit, maar konden de Haagse muur niet slechten. Alleen topscorer Bas Dost had in het eerste half uur twee kansen. De eerste werd op het laatste moment door Chris Kum verijdeld, de tweede kopte de spits in de handen van doelman Gino Coutinho.

De Hagenaars konden aanvallend weinig brengen. Alleen Ebi Smolarek kreeg de punt van zijn schoen tegen een lange bal van Kum. Doelman Brian Vandenbussche zag het speeltuig in zijn handen terechtkomen.

In de laatste vijf minuten had Luciano Narsingh Heerenveen op voorsprong moeten zetten. De aanvaller mocht in de 43e minuut na een pass van Jeffrey Gouweleeuw vanuit buitenspelpositie verder. Coutinho bleef kalm, verkleinde de hoek en pakte het schot. In blessuretijd stuurde Viktor Elm de rechtsbuiten diep. Kum blokte net op tijd het schot zodat de bal niet in maar naast het doel ging.

Na de pauze voetbalde ADO Den Haag veel beter mee en kwamen de groen-gelen vaker aan aanvallen toe. Maar onzorgvuldigheid bij de eindpass voorkwam dat de Hagenaars opgelegde kansen kregen. Kopballen van Smolarek en invaller John Verhoek vormden nog het grootste gevaar, maar beide inzetten misten richting en vlogen respectievelijk naast en over het doel. Heerenveen stelde daartegenover een schot van Filip Djuricic, dat via de vingertoppen van Coutinho voorlangs ging. Voor de rest hadden de Haagse verdedigers in de tweede helft de beste aanval van de Eredivisie volledig in de tang.

Met het gelijkspel schiet ADO Den Haag op de ranglijst niet direct iets op, maar voor het moreel van de ploeg is dit resultaat wel een overwinning.

De Hagenaars moeten nu proberen om op de ingeslagen weg voort te borduren en zaterdag bij Heracles opnieuw een goed resultaat zien te behalen. De aanvang van het duel in Almelo is 19.45 uur.