ADO Den Haag heeft opnieuw tegen een concurrent dure punten laten liggen. Na het gelijkspel tegen Roda JC van vorige week werd dit keer verloren van NEC: 2-0. ADO Den Haag domineerde een uur lang het duel, maar betaalde toch de rekening voor een slechte start. De Hagenaars konden de schade die in het eerste kwartier was opgelopen, niet meer herstellen. Twee vroege doelpunten van de Deense spelmaker Lasse Schöne beslisten uiteindelijk het duel. Ook al omdat de groen-gelen weliswaar een veldoverwicht en veel aanvalskracht hadden, maar echte kansen creërde de ploeg van Maurice Steijn nauwelijks. De thuisploeg had zelfs in de tweede helft nog de beste mogelijkheden maar verzuimde om de derde te maken.

Al na zeventien minuten keek ADO Den Haag, dat achterin met Chris Kum als rechtsback en Gábor Horváth en Kevin Visser in het centrum onrustig oogde, tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Género Zeefuik eerst nog geheel vrijstaand inkopte en doelman Gino Coutinho tot een goede redding dwong, stond diezelfde spits aan de basis van de openingstreffer. Zeefuik draaide weg bij zijn bewaker Horváth en stak de bal door het hart van de Haagse verdediging. De opgekomen Schöne stond direct oog in oog met Coutinho en maakte het karwei bekwaam af: 1-0. Acht minuten later bediende de spelmaker opnieuw Zeefuik, die wederom wegdraaide bij Horváth. De Hongaar pakte de spits vervolgens vast, waardoor scheidsrechter Maarten Ketting niets anders kon doen dan een strafschop geven. Schöne schoot deze beheerst langs Coutinho: 2-0.

Na een halfuur hadden de Gelderlanders al hun derde treffer kunnen maken, toen Krisztian Vádocz uithaalde nadat Aleksandar Radosavljevic de bal onvoldoende had weggekopt. Coutinho voorkwam een uitzichtloze achterstand. Omdat NEC zich meer liet terugzakken kreeg ADO Den Haag de gelegenheid om iets aan de achterstand te doen. Maar veel meer dan een zwabberend schot van Jens Toornstra, dat met moeite door doelman Gábor Babos werd gepakt, konden de Hagenaars niet produceren. Met de komst van Charlton Vicento en Chiro N`Toko, waardoor Kevin Visser doorschoof, ging ADO Den Haag in de tweede helft nog aanvallender spelen. Maar de aanwezige aanvalskracht leverde niet veel uitgespeelde kansen op.

Wesley Verhoek was het dichtst bij een doelpunt toen hij in de 52e minuut, na een korte hoekschop, de bal tegen de buitenkant van de paal schoot. Op de counter hadden de Nijmegenaren, die net als de tegenstander slordig met balbezit omsprongen, de wedstrijd moeten beslissen. Zo gaf Leroy George de bal in de 66e minuut hard voor en hoefde Nick van der Velden het speeltuig slechts in het lege doel te tikken. In plaats daarvan ging zijn inzet vanaf drie meter niet in maar over het doel. Vier minuten later kon Schöne met een kopbal ook al het lege doel niet vinden. De bal verdween naast, omdat de voorzet van George iets te hoog was.

De schade voor de Hagenaars werd niet verder in doelpunten uitgedrukt, maar wel in personeel. Na een harde tackle van Kevin Conboy moest Wesley Verhoek met een brancard van het veld gedragen worden en het ziet ernaar uit dat de buitenspeler voor langere tijd is uitgeschakeld. En ook over Chris Kum kan trainer Steijn volgende week niet beschikken, want de verdediger kreeg een gele kaart waardoor hij geschorst is. ADO Den Haag kreeg nog een kans om terug in de wedstrijd te komen. Nadat Bram Nuytinck wild over de bal maaide, bediende invaller Mike van Duinen in de 84e minuut John Verhoek. Maar de spits joeg de bal van tien meter hoog over het doel, zodat het voor ADO Den Haag in meerdere opzichten een verloren middag werd.

Na wekenlang over het linkerrijtje te hebben gesproken, moet ADO Den Haag niet alleen naar boven maar ook even naar beneden kijken. De ploegen onder de Hagenaars komen steeds dichterbij en dus is het zaak om weer eens een zege te halen. Komende zaterdag zal dat een hele kluif worden, want dan komt met AZ misschien wel de best voetballende ploeg uit de Eredivisie op bezoek. De aanvang van dit duel in het Kyocera stadion is 18.45 uur.